Novosti
VUKOVAR UOČI DRUGOG POKUŠAJA KONSTITUIRANJA GRADSKOG VIJEĆA

HDSSB će podržati Penavu, ali ne želi nikakve pozicije u izvršnoj vlasti
Objavljeno 8. kolovoza, 2014.

Vezani članci

NEUSPJEŠAN PRVI POKUŠAJ

Dogovora nema, Vukovar i dalje bez Gradskog vijeća

HDSSB će na drugoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara, zakazanoj za 13. kolovoza, podržati gradonačelnika Ivana Penavu (HDZ) i kandidata HDZ-ove koalicije za predsjednika GV-a – rečeno je na jučerašnjoj HDSSB-ovoj konferenciji za medije u Vukovaru.

Glasnogovornik stranke Karlo Šatvar objasnio je kako je takvu odluku prije dva dana donijelo Predsjedništvo HDSSB-a, a izvršni odbor vukovarskog ogranka odluku je jednoglasno prihvatio.

– Učinili smo tako kako u Vukovaru ne bi došlo do novih izbora, što nikome nije u interesu – kazao je Šatvar, dodavši kako je Vukovaru i Vukovarcima već dosta “i politike i političara i izbora”.

– Riječ je samo o podršci, ne o sklapanju koalicije, jer nećemo prihvatiti nikakve pozicije u Gradskom vijeću i izvršnoj vlasti. Dakle, od sjednice do sjednice, od točke do točke imat ćemo svoj stav i sukladno tome i glasati. Odnosno, bit ćemo korektiv kako gradonačelniku Penavi tako i HDZ-ovoj koaliciji u Gradskom vijeću – izjavio je Šatvar. Kazao je i kako su idući mjeseci test za HDZ da pokaže hoće li raditi onako kako su obećavali, a u suprotnom će HDSSB zauzeti “malo drugačiji stav” kada se bude izglasavao proračun.

Predsjednica HDSSB-a u Vukovaru i gradska vijećnica Slavica Jelinić, također je navela kako ne želi nove izbore u Vukovaru, posebice ne zbog nje, jer joj je “Vukovar na prvom mjestu”. Jelinić je, naime, prozivana jer se nije pojavila na prvoj, neuspjeloj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća 17. srpnja.

– Podržat ćemo gradonačelnika Penavu, jer je dobio najveći broj glasova i time zaslužuje priliku da realizira svoj program. Međutim, ta podrška ne znači i da podržavamo HDZ kao instituciju – rekla je Jelenić, i ponovila da nije riječi o koaliciji.

– Ruku ću dignuti za sve projekte koji su za dobrobit grada Vukovara i koji se budu vodili prema zapošljavanju i razvoju, bez obzira na to od koga došli. Isto tako, ukazat ću na sve moguće nepravilnosti i nezakonitosti. Ako Penava bude radio za dobrobit grada, imat će našu podršku, a ako ne, neće je imati – dodala je Jelinić, čije bi glasanje u gradskoj vijećnici Vukovara, a s obzirom na omjer političkih snaga - moglo biti presudno.

U Gradskom vijeću Vukovara HDZ-ova koalicija ima deset mjesta, po pet imaju SDP s koalicijskim partnerima kao i SDSS, dok je HDSSB prvi put osvojio jedno vijećničko mjesto. S.Butigan

MOGLI SU SE DOGOVORITI

Slavica Jelinić osvrnula se i na prvi, propali pokušaj formiranja GV-a Vukovara i objasnila kako na tu sjednicu nije došla zbog neodgodivih privatnih obveza. “Ali, imali smo i informaciju da je većina osigurana. Osobno me pogodilo što je teret nekonstituiranja vijeća prebačen na mene. U vijećnici je bilo ostalih 20 vijećnika i mogli su se dogovoriti, a nisu. Onda su se pojavile i glasine o nekim našim ucjenama i zahtjevima, što je neistina. Činjenica je i da sam i došla na tu sjednicu bila bih suzdržana i rezultat bi, prema viđenom scenariju, opet bio isti”, zaključila je Slavica Jelinić.

Možda ste propustili...

NOVI SAZIV ČINIT ĆE I 37 ŽENA, SAMO JEDAN ZASTUPNIK MLAĐI OD 30 GODINA

U Saboru najviše zastupnica dosad

UVESTI BOLJE MJERE ZAŠTITE

Na radu poginule 32 osobe, 17.240 ozljeda