Kultura
ĐAKOVO NA KRAJU LJETA

Ivanka Raguž: Zbog recesije srezali smo broj programa
Objavljeno 31. srpnja, 2014.

ĐAKOVO - I ove će godine Đakovo na kraju ljeta kulturno živnuti. “Đakovo na kraju ljeta” manifestacija je koja će u rujnu i listopadu ljubiteljima kazališta, poezije i umjetnosti ponuditi zanimljiv program. Manifestacija počinje u đakovačkom Caffe baru Vigor, 11. rujna, predstavljanjem mladih pjesnika Ive Hlavač i Ivana Kunštića, u interpretaciji Milice Manojlović.

Slijede tri vrhunske kazališne predstave u režiji Renea Medvešeka: “I drvo je bilo sretno”, “Kreket” i “Kontrabas”.

Agencija PPN, organizator manifestacije, kraj kao i početak, prepustili su mladim umjetnicima: Milica Manojlović i Romano Nikolić 18. listopada igrat će “Bolest smrti“, kazališnu predstavu o mogućnostima i nemogućnostima ljubavi.

Ivanka Raguž iz PPN-a kaže kako ovu manifestaciju organiziraju drugi put te da su zadovoljni uspjehom prošlogodišnje.

- Prošle je godine manifestacija bila vrlo uspješna. Imali smo oko dvije tisuće posjetitelja. Bilo je nekoliko predstava i sedam izložbi, dok ove godine imamo četiri predstave i književnu večer. Smanjili smo broj programa s obzirom na krizu. Odabir smo radili na osnovu onoga što smo tijekom godine sami pogledali. Koristimo potencijale Bar' kulture, jer smo suradnici Ministarstva kulture i ove smo godine prošli na tom natječaju. Kao suradnici dobijemo pozive na festivale i ostala kulturna događanja - pojašnjava Ivanka Raguž, ističući kako ta uspješna suradnja s Ministarstvom traje više od pet godina. Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Đakovo.M.Muškić

Možda ste propustili...

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike