Sport
SLJEDEĆIH GODINU DANA U DRESU CIBALIJE

Andrea Ottochian: Stigao sam fizički
spreman, jedino mi nedostaje utakmica
Objavljeno 30. srpnja, 2014.

VINKOVCI – Jučer se na jutarnjem treningu ostatku momčadi Cibalije priključio i Andrea Ottochian. Nakon što mu je propao pokušaj odlaska u inozemstvo, prema svemu sudeći karijeru će ipak nastaviti u Vinkovcima. Osim inozemnih pokušaja, Ottochian je imao dvije ponude u Hrvatskoj. Osim Cibalije zanimanje je pokazao i za zaprešićki Inter. Na kraju je odabrao Vinkovce za nastavak karijere, a nakon završetka treninga potpisao je ugovor u trajanju od godine dana.

- Stigao sam u Vinkovce, odradio prvi trening i poslije njega potpisao novi jednogodišnji ugovor. Brzo sam se dogovorio s upravom tako da nije bilo potrebe bilo što odugovlačiti i čekati s novim popisom. Zadovoljan sam sa svime i drago mi je što ću ovdje provesti još jednu godinu igrajući za Cibaliju.

Već skoro mjesec dana nogometaši Cibalije odrađuju pripreme, a tek sada se Ottochian priključio ostatku momčadi, što bi na početku sezone mogao biti hendikep za Cibaliju. No, “Oto”, kako ga zovu u Vinkovcima, do dolaska u Vinkovce marljivo je trenirao. Tvrdi kako je fizički jako dobro spreman došao na trening pod nadzor trenera Zorana Tomića, s kojim dosad nije imao prigode surađivati.

- Što se fizičke spreme tiče, tu neće biti problema jer sam cijelo vrijeme radio s trenerom i sigurno sam spreman. Jedino što mi nedostaje su utakmice u nogama, ali do početka prvenstva ima dosta vremena i dosta utakmica pa ću stići priviknuti se na momčad i uigrati se. Što se tiče mladosti u momčadi, to sam odmah primijetio, ali vjerujem kako je struka izabrala najbolje i da će pokazati kvalitetu u prvenstvu.

U prošloj sezoni Ottochian je u dresu Cibalije postigao šest pogodaka. Mogli bi reći kako se napadač Cibalije razigrao pred kraj sezone i kako bi bilo dobro da tako nastavi od početka nove sezone. Što očekuje u novoj sezoni za sebe, a što za klub?

- Sezona će biti duga i naporna, pa je teško sada govoriti što očekujem od nove sezone. Mnogi su klubovi, odnosno, njihove momčadi nepoznanica, pa ćemo tek nakon pet-šest kola vidjeti s kakvom kvalitetom mi raspolažemo, a s kakvom konkurenti na naslov prvaka. Što se mene tiče, očekujem da odigram još bolje sezonu nego što sam prošlu. Vjerujem kako ćemo s ovom momčadi postići dobar rezultat. Riječi su Andrea Ottochiana, kojem bi se uskoro na treninzima, kao i ostalim Cibalijinim nogometašima, trebao priključiti i Ivan Conjar.

Posljednja informacija iz kancelarije sportskog direktora Cibalije Dražena Pernara glasi kako bi se Conjar trebao vrlo skoro odazvati Tomiću na treninzima. A. Grgić

DANAS PROTIV MAĐARA

Danas s početkom u 18 sati igrači Cibalije igrati će šestu pripremnu utakmicu. Ovaj put suparnik će biti mađarska momčad Kozarimisleny. Susret će biti odigran na glavnom terenu stadiona Cibalije. Trener Tomić ima ponovo priliku isprobati sve igrače koji su spremni za igru, pa i tek pristiglog Andrea Ottochiana. Sigurno je kako u ovom susretu neće nastupiti, ozlijeđeni Jakov Puljić, a također još rekonvalescent Drago Ćorić, dok bi oporavljeni Mate Bajić mogao zaigrati. (A.G.)

Možda ste propustili...

DRUGO EUROPSKO PRVENSTVO - ŠPANJOLSKA 1964.

Franco je morao popustiti

BJELOBRĐANI PORAŽENI U ZMIJAVCIMA

Domaćin u prvih šest minuta zabio dva puta

USPJEH MLADIH KOŠARKAŠICA S DRAVE

Mursa izborila nastup na završnici

Najčitanije iz rubrike