Kultura
ANTIČKE FILMSKE VEČERI

Od filma o Arsenu Dediću do predavanja o arheologiji
Objavljeno 14. srpnja, 2014.

VINKOVCI - Udruga RARE u suradnji s Gradskim muzejem Vinkovci i Udrugom Kinofon iz Zagreba organizira novo izdanje Antičkih filmskih večeri od 14. do 23. srpnja, projekta kojim se revitalizira bogata povijesna baština. Ove godine program je bogatiji i traje sedam večeri, a osim filmova organizirana je izložba plakata i predavanja. Plakat je izradio Martin Peranović iz Otoka. Program Antičke filmske večeri Vinkovci 2014. realiziran je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Turističke zajednice i Grada Vinkovaca.

Ovogodišnje Antičke filmske večeri otvorit će film “Više od meda”, a projekcija tog odličnog filma je večeras u 21 sat u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

U utorak, 15. srpnja, na rasporedu je film “Moj zanat - Arsen Dedić”, u srijedu, 16. srpnja, u 19 sati svečano je otvorenje izložbe plakata u Gradskoj kavani “Aurelia” Vinkovci, zatim u 20.30 u prostoru Lapidarija Gradskog muzeja Vinkovci priredit će se svečano otvorenje Antičkih filmskih večeri, te će se u 21 sat održati projekcija filma “Avanture Odiseja”.

U četvrtak, 17. srpnja, u 20 sati na rasporedu je zanimljivo predavanje Hrvoja Vulića, kustosa Gradskog muzeja Vinkovci, i Stevea Gaunta u Lapidariju Gradskog muzeja o temi “Vinkovačka arheološka istraživanja” te nakon toga u 20 sati projekcija povijesnog igranog filma “U sjenci orlova”.

U ponedjeljak, 21. srpnja, u 21 sat bit će prikazan akcijski igrani film “Machete ubija”, dok je dan kasnije u 21 sat autorska večer gdje će se predstaviti Marko Zeljković Zelja, redatelj mnogih spotova. Na kraju ovogodišnjih Antičkih filmskih večeri, 23. srpnja, u 21 sat bit će prikazan film “Gangster te voli”. U slučaju kiše, projekcije će se održati u Gradskoj kavani Aurelia. M.Kokaj

Večeras u 21 sat u Gradskom muzeju film “Više od meda”

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike