Sport
JOŠ JEDAN MLADI IGRAČ NAPUŠTA GRADSKI VRT

Karlo Lulić odlazi bez odštete
Objavljeno 2. srpnja, 2014.
Lulić je imao ugovor po kojem ga nismo mogli zadržati, kaže Slobodan Tolj, predsjednik Uprave NK Osijek

Karlo Lulić slobodan je igrač i napustit će NK Osijek bez prave odštete! Lošu vijest jučer je objavio predsjednik Uprave Slobodan Tolj, a sve je sveo pod nazivnik administrativne pogreške.

Riječ je, dakako, o ugovoru koji je Karlo Lulić potpisao s NK Osijekom koji je praktički vrijedio do Karlove punoljetnosti. Nakon toga potrebno je bilo potpisati novi, ali Lulićevi zastupinici su tu mogućnost otklonili i tako će Lulić napustiti Gradski vrt bez odgovarajuće odštete.

Klubu samo “mrvice”

Zapravo, dobit će NK Osijek nadoknadu, ali onu prema FIFA-inim pravilnicima, a to su “mrvice” u odnosu na ono što se planiralo.

- Ništa tu nismo mogli učiniti jer nismo imali pravnih argumenata. Lulićevi zastupnici zatražili su ispisnicu, a problem je u ranije počinjenoj administrativnoj pogrešci prilikom potpisivanja ugovora. NK Osijek će dobiti odštetu za razvoj, a visina će ovisiti o zemlji u kojoj će Karlo nastaviti karijeru. On neće biti među onima koji će putovati na Kupres - rekao je Slobodan Tolj, predsjednik Uprave NK-a Osijek.

Nakon odlaska još jednog talenta, sve se više postavlja pitanje - ima li smisla sve to? Ispostavilo se kako je prerana promocija mladih igrača zapravo štetna za NK Osijek jer zbog loše financijske situacije u Gradskom vrtu na koncu svi odu za mali novac. Ovaj je slučaj vrlo sličan onom Murićevom iz Dinama, samo što se ovdje očito nije “potezalo bika za rep” već su se zainteresirane strane dogovorile za stolom. Tako su se potvrdile sumnje koje su se pojavile još krajem prošle jeseni kako Lulić planira napustiti Gradski vrt.

Tko je sljedeći?

Plum, Špehar, Perić, Mrkonjić, Anočić, Lulić... Sve je duža lista onih koji su NK Osijek napustili a da nisu ostavili zapaženiji trag, a imali su potencijal. Ima onih koji misle kako za njima ne treba plakati, ali time nije ispunjen smisao postojanja Škole nogometa u Gradskom vrtu. Očekuje se kako će igrači ponikli u njoj igrati za NK Osijek, a ne odlaziti u adolescentskim godinama. To je jedna od stvari o kojoj u Gradskom vrtu trebaju ozbiljno povesti računa. Istina, ni FIFA-ina regulativa ne ide u prilog siromašnim klubovima u kojima se uglavnom stvaraju igrači, ali treba pronaći načina kako tome doskočiti.

Kada smo već kod odlazaka, Tolj je ponudio još informacija o njima.

- Vidim da se piše o odlascima Šorše i Mišića. NK Osijek u ovom trenutku nema ni jedan pisani upit za njih dvojicu. Sve je na bazi usmenih propitkivanja, ali to ne uzimamo zaozbiljno. Kada u klub stigne jasna ponuda, onda ćemo o njoj raspravljati. Ponovit ću još jednom, igrači će moći otići samo ako će nas visina odštete zadovoljiti - odlučan je Tolj.

Navodno nije u pitanju manjak zanimanja za igrače Osijeka već su sporne niske odštete koje su ponuđene. Brojnim odlascima igrača u posljednja tri prijelazna roka Osijek su očito svi počeli doživljvati kao dobru priliku da se za mali novac dobije korektan igrač. No, Tolj je vrlo odlučan takvoj praksi stati na kraj.

Kako danas stvari stoje, trener Tomislav Rukavina može zadovoljno trljati ruke jer bi mu govoto svi igrači iz prošle sezone mogli ostati na okupu, a s novim licima koja su stigla ili će stići u Gradski vrt mogao bi formirati jednu sasvim pristojnu momčad koja ne bi trebala imati drame oko očuvanja prvoligaškog statusa.

Dalibor KELER
PROBE ZA KAMERUNCE I NIGERIJCE, STIŽU I IGRAČI IZ BiH

Iako je trener Tomislav Rukavina čvrsti protivnik bilo kakvih proba, ipak će ih biti. Riječ je o igračima iz inozemstva.

- Ovih dana na probu će nam doći dva Kamerunca i jedan Nigerijac, a u vrijeme boravka na Kupresu isprobat ćemo i dva igrača iz BiH. O imenima sad ne bih, ali mogu reći kako je jedan od dva Kamerunca bio na širem popisu igrača za SP - rekao je Slobodan Tolj, predsjednik NK-a Osijek. (D.Kl.)

Dobit će Osijek nadoknadu, ali onu prema FIFA-inim pravilnicima, a to su “mrvice” u odnosu na ono što se planiralo

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike