Kultura
IZLOŽBENI SALON U NAŠICAMA

U Zavičajnom muzeju otvorena izložba o likovnoj baštini Pejačevića
Objavljeno 7. lipnja, 2014.

NAŠICE- Povodom Dana grada Našica, u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice otvorena je izložba ''Likovna baština obitelji Pejačević'', kojoj je prethodilo predstavljanje kataloga i prigodan koncert tamburaškog orkestra Osnovne škole Kontesa Dora i Tamburaškog društva Dora Pejačević te vokala,  Donate i Kristine Brkić, violinistice Dubravke Blent i gitariste Maria Huja, u koncertnoj dvorani glazbene škole. Izložbu je otvorio predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Antun Kapraljević, a zadovoljstvo postavljanjem izložbe u Našicama, izrazio je gradonačelnik Krešimir Žagar.
Na predstavljanju kataloga govorile su autorice i povjesničarke umjetnosti, Jasminka Najcer Sabljak, viša kustosica u Galeriji likovnih umjetnosti Osijek i Silvija Lučevnjak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice, koje su nekoliko godina intenzivno pripremale ovu opsežnu izložbu koja izvorno obuhvaća oko 150 djela. U predstavljanju kataloga sudjelovale su i Leonilda Conti, ravnateljica GLUO i Zlata Živaković Kerže iz Hrvatskog instituta za povijest-podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje. U Zavičajnom muzeju zbog ograničenosti prostorom, izložen je 21 umjetnički materijal iz ostavštine Pejačevića.
Otvorenje izložbe svojom je nazočnošću uveličao grof Ladislav Pejačević sa suprugom Mariom Annom (Sissi) i sinom Markusom, koji žive u Beču.
S.FRIDL

Možda ste propustili...

XIII. MEĐUŽUPANIJSKA SMOTRA MLADIH PIJANISTA

Porasla kvaliteta sviranja, napretka i broja učenika

GALERIJA GRADA KRAPINE

Izložba djela Marine Fernežir

SAŠA JAKŠIĆ O SVOM NOVOM ROMANU “LUTKICA”

Spas vidim jedino u ljubavi, koja mi pruža utjehu i nadu

Najčitanije iz rubrike