Novosti
HDSSB NAJAVIO IZBORNU SKUPŠTINU

Šišljagić mjesto predsjednika prepušta mlađim snagama
Objavljeno 7. lipnja, 2014.

OSIJEK - Izborni, šesti po redu, sabor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, održat će se u Osijeku 8. listopada, a sadašnji predsjednik dr. Vladimir Šišljagić kao i svi članovi Predsjedništva neće se kandidirati za najviše izvršne funkcije u stranci. Na redu je, čini se, podmlađivanje kadra.
- U HDSSB-u je potrebno učiniti demokratizaciju stranke, otvoriti prostor novim, mlađim kadrovima da uđu u sve strukture HDSSB-a. To će se omogućiti donošenjem znatnih promjena unutar postojećeg statuta koje bi trebale ponuditi šira pravila unutarstranačkih kandidatura, rekao je pred novinarima Šišljagić. U subotu je naime održana sjednica Glavnog odbora, a Šišljagić je uz članove Predsjedništva i dio članstva održao konferenciju za medije. Prvo je komentirao novinske natpise - demantirao je da su dali potporu bilo kojem kandidatu za gradonačelnika Vukovara, podsjetio je kako idu na izbore za gradsko vijeće sa zajedničkom listom “Saveza za Hrvatsku” koju predvodi kandidatkinja HDSSB-a.
- Jednako tako demantiram spekulacije kako je HDSSB podržao kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović za predsjednicu RH. Mi o tome nismo još uopće raspravljali, ali svakako nećemo biti privjesak bilo HDZ-u, bilo SDP-a i njihovim koalicijskim partnerima, pa tako ni u kandidaturi za predsjednika države, bio je jasan Šišljagić. Rezultat na netom završenim izborima za Eu parlament u kojima je Savez za Hrvatsku osvojio 6,88 posto glasova ocijenio je dobrim, te smatra kako je to ujedno i dobar temelj da “savez osam stranaka” kao jaka politička opcija uđe u pripreme za ciklus narednih izbora koji su pred nama.
Potom se vratio na HDSSB, ocjenio je kako rejting stranke svih ovih godina raste, kako su u tom periodu uz seniore izrasli i mladi ljudi koji su stekli “dobra znanja i osjećaje za sveukupnu situaciju kako na lokalnoj tako i na državnoj razini”.
- Mi moramo otvoriti prostor novim ljudima sa svih područja na kojima djeluje HDSSB-e. Donošenjem značajnih izmjena statuta omogućit će se svima da uzmu sudjelovanje u stranačkim kandidaturama ali i odgovornost za rad stranačkih tijela, istaknuo je Šišljagić uz bitnu opasku kako bi volio da izbori u svim struktura bude po principu tajnog glasovanja.
- No naravno sve ovo ne znači da ja, kao i ostali članovi Predsjedništva prestajemo s djelovanje unutar stranke. HDSSB-u jednostavno treba spoj iskusnih i mladih, istaknuo je Šišljagić. D.Kuštro