Sport
U NK OSIJEK VJERUJU U OSTANAK RUKAVINE

U Gradski vrt stigle ponude za Mišića i Šoršu, kupci se raspituju i za Lulića
Objavljeno 3. lipnja, 2014.

Iz Gradskog vrta još uvijek nema službene informacije o tome kako će Tomislav Rukavina nastaviti započeti posao s bijelo-plavima. Iako to ne znači da se u osječkom prvoligašu ništa ne događa. Baš suprotno, a stanje je najbolje opisao sportski direktor Ivica Kulešević.

- Radimo punom parom, ali još uvijek traje status quo.

Sve je jasno. Dakle, operativni dio kluba radi kao da se ništa neće promijeniti (vjerojatno ni neće nap.a.).

- Ne smijemo gubiti vrijeme. Razgovarao sam s Rukavinom oko priprema, pojačavanja momčadi i sličnih stvari. Vjerujem kako će on ostati u Osijeku. Oprezni smo, jer još taj dogovor s njim nije zapečaćen ugovorom - kaže Kulešević.

Ipak, sportski direktor ima jasne smjernice što treba pokušati dovesti tijekom prijelaznog roka. Prema njegovim najavama prometnije će biti u dolascima nego u odlascima.

- Možda nam odu jedan ili dva igrača, ali planiramo dovesti do pet novih igrača. S nekima smo već stupili u kontakt i ja sam osobno optimist kada je u pitanju sljedeća sezona. Siguran sam kako nam se problemi iz prošle sezone neće ponoviti. Sada već imamo formiranu momčad koju ćemo kvalitetno popuniti - tvrdi Kulešević.

Osijek će, jasno je, ciljati na slobodne igrače. Međutim, naišao je Kulešević na jedan drugi problem prilikom pregovora.

- Osijek posljednjih godina nije baš top odredište za igrače na tržištu. Teška financijska situacija dovela nas je u nezavidan položaj i sad moramo popravljati ugled. To je vraški težak posao, ali uspjet ćemo i na tom planu. Ciljat ćemo slobodne igrače, ali ostavit ću određenu rezervu na to pitanje, jer ne znam kako ćemo raspolagati s eventualnim odštetama u izlaznim transferima. Hoće li čelnici kluba odlučiti dio tih sredstava reinvestireati u momčad, ili će ona kao i dosad u cijelom iznosu ići za pokrivanje klupskog duga - kaže Kulešević.

Uglavnom, iz Wilsonove ne dolaze nikakve senzacionalne vijesti, ali radi se u tišini. Koliko smo uspjeli saznati konkretne ponude Osijek ima za Josipa Mišića i Tomislava Šoršu, upite za Karla Lulića. Razgovarajući s Rukavinom shvatili smo kako bi on odlazak Josipa Mišića tretirao velikim udarcem za ambicije Osijeka u sljedećoj sezoni. Mišić tek treba postati pravi vođa bijelo-plavih i zato bi mu još jedna sezona u domaćem okruženju dobro došla. Što se Šorše tiče njega bi klub za pristojnu odštetu i mogao pustiti, jer je čovjek u milijun navrata već pokazao lojalnost bijelo-plavom dresu. Osim toga, Šorša je već i u godinama kada treba ozbiljno razmišljati o novom koraku u karijeri. Što se tiče dolazaka, to je malo teže saznati. Osječani su zainteresirani za “dragovoljce” Jazvića i Bačelić-Grgića, možda će razmotriti istek ugovora “farmaceutima” Nikoli Raku i Dejanu Glavici, govorilo se o Tomislavu Radotiću, Osječaninu koji nikada nije nosio seniorsku majicu NK Osijek. Priča se o potrebi dovođenja jednog stopera i još koješta, ali, zasad, baš ništa konkretno. D. Keler

Najčitanije iz rubrike