Novosti
OPTUŽNO VIJEĆE ZAGREBAČKOG SUDA

Još jedna nagodba u
aferi na osječkom pravu
Objavljeno 26. svibnja, 2014.

U Zagrebu je jučer održana sjednica optužnog vijeća u postupku vezanom uz aferu oko kupoprodaje ispita na osječkom Pravnom fakultetu. Zbog prebukiranosti dvorana na Županijskom sudu Zagreb, sjednica optužnog vijeća pod predsjedanjem sutkinje Daniele Kustec, održana je na Trgovačkom sudu. Na sjednicu je u pratnji odvjetnika došao i prvookrivljeni, profesor Srećko Jelinić.

- Na sjednici je postignut sporazum s optuženom Danicom Zlomislić. Osuđena je na šest mjeseci zatvora, što je zamijenjeno radom za opće dobro u trajanju od 60 dana, doznajemo od Krešimira Devčića, glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda. Nova rasprava održat će se početkom rujna.

S Danicom Zlomislić, broj optuženih koji se nagodio s Uskokom povećao se na sedam. Ranije su se nagodili Željko Krivić, Josip Milić, Zvonimir Tomičić, Dražen Zima, Damir Zagoršćak i Goran Primorac. Posrednik Željko Krivić, bivši direktor Tržnica Osijek, osuđen je na godinu dana zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Posrednik Josip Milić osuđen je na deset mjeseci zatvora, a kazna mu je također zamijenjena radom za opće dobro. Zvonimir Tomičić, viši asistent i ispitivač za Kazneno procesno pravo, osuđen je na tri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana. Javnom bilježniku Draženu Zimi i odvjetniku Damiru Zagoršćaku šestomjesečne zatvorske kazne zamijenjene su radom za opće dobro. Jedini student koji se nagodio, Goran Primorac, osuđen je na godinu dana zatvora, odnosno na tri godine uvjetno.

O daljnjem postupku protiv sada već deset optuženika, odlučivat će se na idućoj sjednici optužnog vijeća, početkom rujna. M.Bugarić

Možda ste propustili...