Sport
NI U CIBALIJI NISU OSTALI RAVNODUŠNI NA NESREĆU

Sav prihod od ulaznica za Slaven Belupo za pomoć nastradalima od poplava
Objavljeno 23. svibnja, 2014.

Sve je bliže dan kada će na vidjelo izaći kvaliteta sadašnje momčadi Cibalije. U nedjelju s početkom u 19 sati vidjet će se je li sadašnja vinkovačka momčad dovoljno kvalitetna za prvoligašku konkurenciju. Naravno, prvi susret sa Slaven Belupom u Vinkovcima neće sigurno donijeti konačni odgovor o posljednjem desetom sudioniku MAX TV Prve lige u sezoni 2014./2015. Odgovor će donijeti ipak uzvratna koprivnička utakmica. Cibaliji je naravno želja stvoriti već u prvoj utakmici na svom terenu dovoljan kapital uoči uzvrata. Mnogo je detalja koji će ovisiti o raspoloženju obje momčadi. Vinkovačku momčad brinuli su i egzistencijalni problemi pa je predsjednik Cibalije Zvonimir Hodak jučer donio lijepe vijesti.

- Danas (četvrtak) isplatili smo plaće. Vjerojatno je i zbog toga raspoloženje u momčadi još bolje - pričao je predsjednik Cibalije.

- Ma primijetili smo i prijašnjih dana kako su dečki sve bolje raspoloženi. Razgovaramo često u želji da svi igrači budu zadovoljni i da na ove dvije utakmice daju svoj maksimum. Primijećena je golema želja kod svih da se ostvari željeni cilj - povratak u prvoligaško društvo.

Premda u nedjelju Cibaliju očekuje vrlo važna utakmica, koja će umnogome usmjeriti i budućnost kluba, ovih dana u Vinkovcima i cijeloj županiji glavna je, razumljivo, tema trenutačna situacija u županjskoj Posavini i ovom dijelu Slavonije općenito. Katastrofa izazvana poplavom nije ostavila ravnodušnim ni vodstvo Cibalije, koje je odlučilo uključiti se i pomoći u svojim mogućnostima svima onima koji su zbog poplave morali napustiti svoja ognjišta.

- Sav prihod od nedjeljne utakmice donirat ćemo u humanitarne svrhe, a također mogu reći kako bi i prihod od ostvarenog televizijskog prijenosa išao u te svrhe. U završnoj smo fazi pregovora oko prijenosa, a mogu reći da su sve strane, oba kluba i MaxTV jako zainteresirani za prijenos obje utakmice.

Uz ovaj oblik pomoći, koji će biti odrađen, već su neki od nogometaša Cibalije zasukali rukave i neko vrijeme lopatali na mjestu gdje je pomoć bila potrebna.

- U svojim mogućnostima dečki su bili na ispomoći u poplavom pogođenom području. Imamo jako važne utakmice u sklopu kvalifikacija, pa i nismo imali puno prostora za veće sudjelovanje, ali eto neki su naši igrači uspjeli otići i u svojim mogućnostima pomoći - rekao je predsjednik Cibalije.

Kupnja ulaznice i pomoć nastradalima od poplava razlog je više za dolazak u nedjelju na vinkovački stadion. Navijači i simpatizeri Cibalije tako su dobili još jedan razlog više da u nedjelju napune stadion Cibalije. A. Grgić

Jučer su i isplaćene plaće igračima Cibalije

Najčitanije iz rubrike