Novosti
POPLAVLJENE OŠ GUNJA I PODRUČNA ŠKOLA U RAJEVOM SELU

Ravnatelj: Povratak u školu na jesen!
Objavljeno 21. svibnja, 2014.

- Hvala Bogu na tehnologiji! - kaže Stipica Mišura, ravnatelj OŠ Gunja, pod čijom kapom osnovnoškolski program pohađa 350 učenika. Naime, s pomoću e-dnevnika ocjenama sve djece može se pristupiti preko interneta, s tek nekoliko klikova, a zaposlenici škole elektroničkom poštom i preko Facebooka uspjeli su kontaktirati roditelje 80 posto učenika i pružiti im upute kako će njihova djeca završiti ovu školsku godinu.

- Ne želim ni pomisliti što bi bilo da su nam sve ocjene svih učenika završile u starim dnevnicima pod vodom, u situaciji kada smo praktički već odradili sve gradivo i bili spremni za zaključivanje ocjena! - kaže Mišura. Dodaje, prema informacijama s terena kojima raspolaže, sve tri zgrade škole su u relativno dobrom stanju u odnosu prema onom što se očekivalo nakon što su Gunja i Rajevo Selo evakuirani.

- U glavnoj zgradi škole u Gunji poplavljeno je prizemlje i dvorana, ali voda nije ušla na prvi kat, što je velika sreća, jer je na katu najvažnija školska dokumentacija. Dislocirana zgrada škole u Gunji pliva u metar i pol vode, a slična je situacija i u našoj područnoj školi u Rajevom Selu - kaže Mišura i dodaje kako je, unatoč svemu, optimističan te se nada da će svi učenici OŠ Gunja na jesen moći sjesti u svoje klupe.

- Vjerujem kako ćemo već za tjedana dana moći ući u selo te pregledati i procijeniti štetu, a onda i prionuti na obnovu. Proteklih dana primio sam bar 150 poziva, meni znanih i neznanih ljudi koji su ponudili konkretnu pomoć za školu nakon što se voda povuče. Tako da imamo u pripravnosti radne strojeve, materijal, ljude... Svima im velika hvala. Oduševljen sam ljudima koji su spremni pomoći nam. Na našem primjeru pokazalo se istinitim da nesreće ujedinjuju - zaključuje ravnatelj, uz poruku roditeljima svojih učenika da mu se mogu obratiti za bilo kakvu pomoć. Kao i da, što je prije moguće, djecu prijave na nastavu u osnovne škole u mjestima privremenog boravišta.I.Solar

Više od 150 osoba ravnatelju OŠ Gunja ponudilo je strojeve, materijal i ljude za obnovu škole čim se voda povuče

Možda ste propustili...

PREGOVORI O SASTAVU I PROGRAMU NOVE VLADE

Dogovor uskoro, manjine će imati potpredsjednika Sabora

EKONOMSKE PROGNOZE EUROPSKE KOMISIJE

Hrvatska bi trebala imati drugi najveći rast u EU-u