Novosti
MINISTAR U PODRUMIMA BELJE

Lorencin: Enogastronomija je ključan proizvod istočne Hrvatske
Objavljeno 14. svibnja, 2014.

Ministar turizma Darko Lorenzin posjetio je jučer i Baranju. U starom beljskom podrumu nazočio je degustaciji prošlogodišnjih beljskih vina, ali i arhivskom primjerku graševine.

- Gastronomija s naglaskom na enogastronomiju jedan je od ključnih proizvoda kontinentalne Hrvatske, posebice ovog podneblja - istaknuo je. Ipak, dodao je, turistički proizvod u krajevima gdje je donedavno turizam bio u povojima teško je uspostaviti. Resorno ministarstvo i država pokušavaju ga uspostaviti nizom različitih mjera, među kojima je i ulaganje u javnu infrastrukturu, investicije u Kopački rit i slično.

- Na području Slavonije i Baranje treba govoriti o široj turističkoj regiji s nekoliko županija, s velikim potencijalom, gdje treba uspostaviti destinaciju koja mora ponuditi više - rekao je, naglasivši kako nije jednostavno odabrati paletu proizvoda, što je cijeli proces, koji treba usavršiti, te za nekoliko godina vidjeti jesmo li bili u pravu, kada sve skupa ocijeni tržište. Podsjetio je na prirodne ljepote kojima obiluje cijela Hrvatska, pa tako i Baranja i Slavonija, ponovivši kako je nužno povezati Osijek, Bizovac, Baranju, Vukovar, Ilok, Vinkovce, Đakovo i ostale destinacije.

Goran Pajnić, predsjednik uprave Belja, u čijem su sastavu Podrumi Belje, jedan od osnovnih “rotora” baranjskog turizma, istaknuo je kako uz pomoć znanja i tehnologije nastavljaju kontinuitet kvalitete njihovih vina.

- Sada se pokazalo da smo dobro učinili kada smo prije tri godine promijenili stil naše graševine - istaknuo je Pajnić.I.Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike