Novosti
ZAVRŠNE RIJEČI U AFERI “SIBINJ”

Kruljac: Lucić je sve znao, nisam oštetio državu
Objavljeno 25. ožujka, 2014.

Vezani članci

SLUČAJ “SIBINJ” PRI KRAJU

Uskok traži osudu za Kruljca i ostale

OSIJEK - Umirovljeni general Mladen Kruljac, iznoseći svoje završne riječi u sudskom procesu u aferi “Sibinj”, rekao je da je inženjerijske radove u zoni malog gospodarstva općine Sibinj proveo kroz obuku.

- Za izvođenje radova znali su i Glavni stožer Oružanih snaga kao i general Lucić. Sibinj nije iznimka koja je usmenom zapovijedi definirana. Bilo je bitno da su navedeni u završnom izvješću. Isto tako nije postojao nikakav prethodni dogovor između mene i prvooptuženog Ivice Batinića i drugooptuženog Ivice Miškovića o tome da ondje inženjerijske postrojbe obave infrastrukturne radove da bi se podigla cijena zemljišta - kazao je Kruljac i dodao da obavljenim radovima država nije oštećena ni za kunu.

- Optužnicom me se tereti da sam oštetio državni proračun za više od tri milijuna kuna, a stvarni troškovi su iznosili 250.920,37 kuna. Iste troškove vojska bi imala da je obuku obavila u vojarni ili na poligonu - dodao je bivši zapovjednik kopnene vojske.

Njegova braniteljica Martina Ćerluka Pavković u završnoj je riječi kazala da sud ni u kojem slučaju ne može sumnjati u vjerodostojnost iskaza svjedoka Stjepana Mesića.

- Bivši hrvatski predsjednik i zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić posvjedočio je kako je pred njim general Lucić, na prijmu u povodu proslave Dana državnosti, kazao da je za radove na području Slavonskog Broda od tog trenutka zadužen general Mladen Kruljac. Tijekom sudskog procesa iskazivane su sumnje u svjedočenje Stjepana Mesića, a nema logike da tadašnji predsjednik države pogoduje jednom generalu - kazala je Kruljčeva braniteljica koja je za umirovljenog generala zatražila oslobađajuću presudu.S.Lacić

Možda ste propustili...

POTPORA ZA ULAGANJA I PROJEKTE

Hrvatskoj uplaćeno 3,6 milijardi eura za NPOO

DVIJE GODINE ZA IZRADU PROSTORNOG PLANA GOSPODARSKOG POJASA

Jadran - što se i gdje može događati