Ekonomija
UDRUŽENJE OPG-OVA

Cilj - obnova hrvatskog sela na temeljima OPG-a
Objavljeno 19. siječnja, 2014.

OSIJEK - Inicijativni odbor u sastavu Antun Laslo, Nikola Pajek, Zvonko Pipić i Ružica Vukovac jučer su uputili javni poziv svim zainteresiranima na osnivačku skupštinu općehrvatskog Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja će se održati u subotu, 25. siječnja 2014. godine, u Velikoj Kopanici, početak u 11 sati.

Kako se ističe u pozivu, Udruženje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske zauzima se za obnovu hrvatskog sela koje će se temeljiti na obiteljskom gospodarstvu kao ključnoj kategoriji gospodarskog rasta, ali i kao jamcu brige za očuvanje okoliša, razvoj ruralne infrastrukture, prostornu sigurnost te očuvanje tradicijskog identiteta ljudi i krajolika na našim prostorima.

- Prioritetna zadaća naše poljoprivredne politike mora biti da se Hrvatsku oslobodi katastrofalne prehrambene ovisnosti, koja se sve više iskazuje kao jedno od najozbiljnijih žarišta nestabilnosti gospodarskih odnosa naše zemlje s inozemstvom. Također, važnost gospodarskog udruživanja obiteljskih gospodarstava kako bi ona u svom poslovanju ostvarila povoljnije tržišne uvjete, specijalizirani sustav povoljnijeg kreditiranja prema uzoru na zemlje EU (Agrarna banka), pružanje potpore mladim poljoprivrednicima, njihovoj stručnoj i poslovnoj izobrazbi te pomoć ostvarivanju njihovih ambicija temelj su budućeg djelovanja ovog Udruženja - ističu članovi Inicijativnog odbora.

Članom osnivačke skupštine (i članom Udruženja) postaje svaki pristupnik koji prije početka skupštine ispuni pristupnicu i uplati članarinu u iznosu od 100 kuna, a za što će dobiti valjanu potvrdu (uplatnicu) od Inicijativnog odbora Udruge, stoji u javnom pozivu. (N.V.)

Možda ste propustili...

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike