Novosti
PRIPREMA TEREN

Čačić na “turneji” susreta s političarima
Objavljeno 4. siječnja, 2014.

Vezani članci

ŠEFICA HNS-A NAMJERAVA NAPUSTITI MJESTO PREDSJEDNICE STRANKE

Vesna Pusić najavila povlačenje 2015.

ZAGREB - Nekadašnji prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u sljedećim će se mjesecima sastajati s osobama iz političkog života, ali neće poduzimati konkretne političke korake sve do izlaska iz zatvora, odnosno do svibnja ove godine. U sklopu takvih sastanaka, koje obavlja kada dobije pravo izlaska iz zatvora u Valturi, Čačić se prije nekoliko dana susreo s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem u jednom zagrebačkom restoranu.

- Ratko je javno više puta izjavio da će se vratiti u politiku nakon što izađe iz zatvora. Kao što je i javno rekao da će svoj politički legitimitet tražiti na izborima, što znači da nakon izlaska na slobodu neće inzistirati na svom povratku u Vladu. On će biti član predsjedništva HNS-a jer je predsjednik regionalnog saveza HNS-a sjeverozapadne Hrvatske, a ovi susreti s pojedincima iz politike nemaju izravne veze s njegovim povratkom. S Bandićem je primjerice ponajviše razgovarao o gospodarstvu budući da je Zagreb u gospodarskom smislu 50 posto Hrvatske - izjavio je za naš list jedan od Čačićevih suradnika.

U samom HNS-u i dalje ne žele službeno komentirati bilo kakav Čačićev trenutni potez, kao ni to što će se događati kada on izađe iz zatvora. Neslužbeno se može doznati da će sve ovisiti o tome kako će se on postaviti, te ne odbacuju ni mogućnost da on nastavi djelovati u HNS-u kao član predsjedništva. Međutim u HNS-u ne isključuju ni mogućnost da Čačić ovakvim susretima priprema prostor za slučaj ako bude izašao iz HNS-a i išao u stvaranje regionalne stranke koja bi pokrivala sjeverozapadnu Hrvatsku.Z.Crnčec

Možda ste propustili...

USTAVNI SUD RH IMENOVAO ČLANOVE ETIČKOG POVJERENSTVA

Povjerenstvo za europske izbore

IVAN ANUŠIĆ SLAVONSKI LIDER HDZ-A O POSTIZBORNIM PREGOVORIMA

Formirat ćemo novu vladu, pregovori neće dugo trajati