Mozaik
FINALE TURNEJE “ORA ET LABORA”

Thompson u Vukovaru
zaključio turneju 2013.
Objavljeno 30. prosinca, 2013.
Mnogi obožavatelji, doslovno svih dobi, došli su na koncert s hrvatskim zastavama

Sportska dvorana u vukovarskoj četvrti Borovo naselje bila je preksinoć puna, brojni obožavatelji iz Vukovara, ali i okolice, došli su na posljednji ovogodišnji koncert popularnog Marka Perkovića Thompsona u sklopu njegove turneje “Ora et labora”.

– Lijepo je biti ovdje za blagdane i kraj godine, baš u gradu Vukovaru – kazao je na početku koncerta, pred publikom koja ga je oduševljeno dočekala ovacijama i glasnim povicima “Vukovar, Vukovar!”.

Počevši koncert pjesmama s novog albuma, s pozornice je Thompson posebno pozdravio “svoje prijatelje” iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a potom je i zapjevao u majici s logom Stožera. Kazao je i da je pjesmu “Nema predaje” posvetio upravo Stožeru.

– U Vukovaru se uvijek osjeti zajedništvo, daj nam, Bože, takvog zajedništva svagdje u Hrvatskoj – bile su Thompsonove riječi, uz poruku da je Vukovar “posljednja crta obrane, koja se ne može prijeći”.

– Želimo samo živjeti u slobodnoj Hrvatskoj – poručio je Thompson i nastavio redati nove pjesme, kao i poznate stare hitove. Publika je s njim gromoglasno pjevala, a u pauzama, osim skandiranja imena Vukovara, iz publike se orilo “Zovi, samo zovi”.

Mnogi obožavatelji, doslovno svih dobi, došli su na koncert s hrvatskim zastavama. Thompsonov koncert u Vukovaru pratilo je i jako policijsko osiguranje, zajedno s pripadnicima interventnih snaga. Na ulazu u sportsku dvoranu sve posjetitelje pomno su pregledali zaštitari, a u dvoranu se nisu mogli unijeti nikakvi nedopušteni rekviziti. Policijske patrole bile su u vrijeme koncerta i na brojim mjestima po cijelom Vukovaru. Kako se jučer moglo doznati u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, koncert je prošao bez incidenata i nije bilo potrebe za policijskim postupanjem ni u jednom trenutku.

Sanja BUTIGAN

LIJEPO JE

BITI OVDJE ZA BLAGDANE I KRAJ GODINE, BAŠ U GRADU VUKOVARU

Koncert je prošao bez incidenata i nije bilo potrebe za policijskim postupanjem ni u jednom trenutku.

Možda ste propustili...

BABY LASAGNA I TIM NA PRIPREMAMA U ŠVEDSKOJ

Prvom su probom i novim kostimima oduševili fanove

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

Najčitanije iz rubrike