Ekonomija
UZ POMOĆ BANAKA I ŽITA

Osječka šećerana platila preuzetu šećernu repu prije ugovorenog roka
Objavljeno 20. prosinca, 2013.
Povećano je zanimanje ratara za sjetvu šećerne repe u 2014. godini

Zaključno s jučerašnjim danom Tvornica šećera Osijek isplatila je svu preuzetu šećernu repu u nedavno završenoj kampanji šećerne repe, doznajemo od Renate Tokić-Glavaš, izvršne direktorice sirovinske službe u Tvornici šećera Osijek d.o.o. Osijek.

Iako je Tvornica šećera Osijek prema općim uvjetima o otkupu šećerne repe roda 2013. bila u obvezi proizvedenu šećernu repu platiti u tri jednake rate ( zaključno s 28.2.2014.) i ove godine smo, navodi Tokić-Glavaš, skupa s našim bankama i matičnom tvrtkom Žito d.o.o. Osijek učinili dodatni napor kako bismo svim našim proizvođačima šećerne repe, bar malo olakšali njihovo poslovanje i isplatili ukupnu preuzetu šećernu repu prije roka.

- Što se tiče zanimanja proizvođača za sjetvu šećerne repe u sljedećoj, 2014. godini za sada možemo reći da bilježimo povećan interes proizvođača za ovu proizvodnju, a što je i očekivano s obzirom na to da je šećerna repa tradicionalno najdohodovnija kultura i da je riječ o proizvodnji za poznatog kupca prema unaprijed poznatim uvjetima - kaže Tokić-Glavaš.

Tvornica šećera Osijek i za sljedeću proizvodnu godinu svojim kooperantima osigurava sav potreban repromaterijal, analize tla, stručne potpore u proizvodnji i slično.

Jedan je to i od razloga što se u šećerani, kako smatraju, zasigurno može očekivati i daljni rast interesa ratara za proizvodnju šećerne repe.

Zdenka RUPČIĆ

Renata Tokić-Glavaš

izvršna direktorica sirovinske službe u Tvornici šećera Osijek d.o.o. Osijek. Povećan interes proizvođača za sjetvu šećerne repe je očekivan s obzirom na to da je ona tradicionalno najdohodovnija kultura i da se radi o proizvodnji za poznatog kupca prema unaprijed poznatim uvjetima

Tvornica šećera Osijek, prema općim uvjetima o otkupu šećerne repe roda 2013., bila je u obvezi šećernu repu platiti u tri jednake rate do 28. veljače 2014.

Možda ste propustili...

HRVOJE STOJIĆ, ANALITIČAR HUP-A

Lijekovi će morati blago poskupjeti

DOĆI ĆE DO POVEĆANJA CIJENA SVIH VRSTA VOĆA

Štete od mraza u cijeloj Hrvatskoj

Najčitanije iz rubrike