Novosti
INCIDENT ZBOG REFERENDUMA O ĆIRILICI

U Mirkovcima zapaljen štand za prikupljanje potpisa
Objavljeno 22. studenog, 2013.

Vezani članci

NAKON ODLUKE DA VUKOVARSKI STATUT IDE NA USTAVNI SUD

HSP AS: Politika nerazumijevanja SDSS: Očekivana odluka Ministarstva

MIRKOVCI – U vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci zapaljen je u noći između četvrtka i petka štand na kojem volonteri Stožera za obranu hrvatskog Vukovara prikupljaju potpise za referendum kojim se traži promjena zakonodavnog okvira kojim bi se dvojezičnost ostvarivala u onim sredinama gdje manjinska zajednica čini najmanje 50 posto stanovnika. Štand u središtu Mirkovaca djelomično je nagorio. Policija je jučer obavljala očevid, a prve informacije pokazivale su da je štand poliven rabljenim uljem i potpaljen. Počinitelj je nepoznat. Član Stožera Želimir Car novinarima je rekao da im nije jasno tko je to mogao učiniti i da nikoga nisu provocirali, zbog čega u Mirkovcima, gdje živi znatan broj pripadnika srpske manjine, čak nisu ni stavili plakate Stožera kojima se poziva na prikupljanje potpisa. Iz centra štand će se preseliti na ulaz u Mirkovce.

Inače, prikupljanje potpisa odvija se od 17. studenog na oko 2.000 mjesta diljem Hrvatske i trajat će do 1. prosinca.

Iz Stožera su, pak, jučer poslali otvoreno pismo “Vesni Pusić i maloj skupini s automobilima u pokretu”, poručivši im da Vukovar nije mjesto posebnog pijeteta samo 18. studenoga.

– Vukovar je mjesto posebnog pijeteta i kada vlast ne uvažavajući moralnu, etičku, žrtvoslovnu pa i pravnu dimenziju ovog prijepora protuustavno i protuzakonito nameće ćirilicu kao simbol stradanja – piše, uz navod da se u Vukovaru 18. studenoga “nije dogodila politika, ni poraz, ni pobjeda, već moralna Hrvatska”.S.Butigan

Možda ste propustili...

AVIONI I HELIKOPTERI IZ SASTAVA HRZ-A SUDJELOVALI NA ZRAKOPLOVNOM DANU

Rafalei i MiG-ovi prvi put zajedno na hrvatskom nebu

SABORSKI ZASTUPNIK TALIJANSKE NACIONALNE MANJINE

Radin vjeruje u Plenkovića

UMJETNA INTELIGENCIJA: KONKURENCIJA SE ZAHUKTAVA

OpenAI otkriva novi model UI-ja