Novosti
HSP UPOZORAVA NA KRIVCE U SLUČAJU ZOIS

Osječani imaju pravo
tražiti izvanredne izbore
Objavljeno 7. studenog, 2013.

OSIJEK - Ako Grad Osijek, kao i ostali slavonski gradovi, bude dužan isplatiti naknadu za jednostrani raskid ugovora o gradnji regionalnog centra za odlaganje otpada, građani Osijeka će imati puno pravo tražiti izvanredne izbore - poručio je Daniel Srb, predsjednik Hrvatske stranke prava, na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Kaže da stranke koje su prije deset godina krenule u tu priču mahom i danas participiraju u gradskoj vlasti.

- Vrijeme je to kada je gradonačelnik bio Zlatko Kramarić, a koalicijsku vlast su činili LS, SDP, HNS i HSLS. U ostalim gradovima (Županja, Vukovar, Vinkovci i Beli Manastir) na vlasti je bio HDZ. Oni ne mogu pobjeći od svoje odgovornosti - upozorava Srb.

Iako ne skriva da s Antom Đapićem nije u baš dobrim odnosima, Srb smatra da je veća odgovornost na tadašnjem direktoru Javne ustanove Ivanu Domanovcu, koji je potpisao ugovor. “Raskidanje ugovora, što je Đapić napravio obnašajući ulogu gradonačelnika, znatno je manji problem od onog da je ugovor uopće i potpisan”, kaže Srb.(D.Ku.)