Novosti
OSUMNJIČENA ZA PRONEVJERU TEŠKU 32 MILIJUNA KUNA

Pritvorena suradnica Nadana Vidoševića
Objavljeno 17. listopada, 2013.

ZAGREB - Zbog sumnje da je plaćanjem fiktivnih poslova iz Hrvatske gospodarske komore izvukla čak 32 milijuna kuna, u remetinečkom istražnom zatvoru završila je Zdenka Peternel, dugogodišnja pročelnica ureda predsjednika HGK Nadana Vidoševića. Postupak protiv nje te još dvojice poduzetnika - Davora Komeričkog i Igora Premilovca, pokrenulo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu osumnjičivši ih za zloporabe položaja i ovlasti.

Naime, Zdenka Peternel je od 2005. godine do 2011. godine sudjelovala u sumnjivim poslovima koji su HGK-u nanijeli višemilijunsku štetu. Za to je iskoristila svoju funkciju u sklopu koje je imala ovlasti potpisivanja razne poslovne dokumentacije, između ostalog i faktura što su ispostavljane HGK-u. U ovom slučaju radilo se o fakturama za razne promotivne aktivnosti, mahom u inozemstvu, za čiju je organizaciju Zdenka Peternel bila i zadužena. Još 2005. godine tako se povezala s Davorom Komeričkim, izvršnim direktorom produkcijske tvrtke. On joj je, kako doznajemo, pronašao četiri tvrtke što su trebale ispostavljati HGK-u fiktivne račune, odnosno fakture za promotivno-produkcijske poslove koji nikada nisu odrađeni.

Zdenka Peternel za sada nije iznosila obranu, već je koristila svoje zakonsko pravo da se brani šutnjom. Komerički je pak porekao sve optužbe. Njihovi odvjetnici najavili su žalbu na odluku o određivanju istražnog zatvora.A.Raić-Knežević

Možda ste propustili...

POTPORA ZA ULAGANJA I PROJEKTE

Hrvatskoj uplaćeno 3,6 milijardi eura za NPOO

MINISTAR OBRANE IVAN ANUŠIĆ

Sabor nakon ljeta u HVU-u

PRVI PUT OD LIPNJA PROŠLE GODINE

Broj nezaposlenih pao ispod 100.000