Novosti
NASTAVLJENO SUĐENJE BIVŠEM PREMIJERU

Sanader: Mediji su me već osudili
Objavljeno 14. listopada, 2013.

Vezani članci

SUĐENJE Z APLANINSKU

Fiolićeva supruga potvrdila isplatu Sanadera

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader nastavio je na Županijskom sudu u Zagrebu iznositi svoju obranu u slučaju Fimi media. Još jednom je ponovio da je proces protiv njega montiran, da je presuda unaprijed donesena i da je USKOK u cijeloj priči imao dva pomagača: svjedoke pokajnike i medije.

"Let do Malte i stajanje u Londonu da pokupim kćeri pa onda u Veneciju da pokupim Žužule, nije se dogodio", rekao je bivši premijer i naglasio da o svemu tome postoji i izjava kapetana aviona, koju USKOK, za razliku od ostalih dokumenata, nije pustio u javnost. "To se isto odnosi na moje tobožnje putovanje tim Vladinim avionom u Beč na isprobavanje fraka... Ponovno ću reći: nikad Vladin avion u takve svrhe nisam upotrebljavao", izjavio je bivši premijer.

- Ovdje se vode dva procesa: jedan pred sudom, jedan u javnosti, a oba je inicirao USKOK - rekao je Sanader i naglasio da je na djelu kršenje ustavnih odredbi i konvencije o ljudskim pravima. "USKOK je dobio nalog i imao je dva pomoćnika: imao je ljude koji su bili spremni za to jer su bili ucijenjeni, strpani u zatvor itd. I drugo: imao je medije koji su odrađivali najprljaviji posao u novijoj hrvatskoj povijesti", rekao je Sanader. Sanader je jučer rekao i da nije znao ništa o nabavi oba BMW-a, rekao je da je promjenu automobila zbog sigurnosti predložio glavni tajnik Jarnjak, a da je njemu bilo svejedno u čemu će se voziti. Misli da se o tome nije raspravljalo na predsjedništvu, no zna da postoji navodna odluka o nabavi automobila s Jarnjakovim potpisom.

Inače, bivši premijer dotaknuo se i svoje imovine i zbirke umjetnina koju posjeduje. Rekao je da je vještački nalaz o njegovoj imovini manjkav i sumnjiv i da mu propuštanje činjenica ide na štetu. "Stvaram kolekciju 45, možda i 50 godina", rekao je Sanader, naglasivši da se u javnosti ostavlja dojam da se radi o novcu iz posljednjih šest godina, a zanemaruje njegov rad u Austriji.(MS)

Možda ste propustili...

DEFINIRANA SURADNJA U BUDUĆOJ VLASTI

HDZ i DP potpisali koalicijski Sporazum

PLEMENITA PERISKA I POSIDONIJA

Nove marke iz serije “Europa”

PRIZNANJE TREĆEM ČASNIKU HRZ-A

General Križanec na počasnoj listi u SAD-u