Novosti
SUSPENDIRANO ŠEST POLICAJACA

Ploče u Vukovaru skidao policajac, Josipović poziva na dijalog
Objavljeno 9. listopada, 2013.

Vezani članci

UNATOČ NADZORU POLICIJE

U Vukovaru opet skinute ćirilične ploče s institucija

VUKOVAR - Dvojezične ploče u Vukovaru skidao je - policajac. 25-godišnjaka je sinoć privela policija, a pet njegovih kolega je suspendirano. Nakon što su se ispred policije okupili građani, policajac Igor Gilja pušten je na slobodu...
Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je da se završenim kriminalističkim istraživanjem 25-godišnjeg policajca dovodi u svezu s skidanjem i otuđenjem ploče s dvojezičnim natpisom sa zgrade Centra za socijalnu skrb, dok je još pet policajaca suspendirano.
Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović istaknuo je i kako se još uvijek utvrđuje krivac za ostale tri otuđene ploče.
"Još uvijek provode kriminalistička istraživanja s ciljem utvrđivanja identiteta osoba koje su skinule i otuđile ploče kao i ostalih okolnosti koje su dovele do opisanih događaja. Tijekom dana nije bilo uhićivanja, nego su sve osobe ispitivane u svojstvu građanina i s ciljem davanja obavijesti", rekao je Džigumović.
Također, iz policije su demantirali da je tijekom dana bilo kadrovskih smjena u menadžmentu Policijske uprave. Izgred je komentirao i predsjednik Ivo Josipović.
"Vrijeme je za razgovor s braniteljima, ali i ne samo s braniteljima, ja bih volio da se cijeli spektar, politički i društveno relevantnih osoba i organizacija i političara uključi u jednu raspravu koja bi trebala smiriti ovo stanje. Vidimo svako malo se negdje nešto sruši, napravi nešto što nije u duhu dobrih međunacionalnih odnosa", rekao je Josipović.

Možda ste propustili...

EKONOMSKE PROGNOZE EUROPSKE KOMISIJE

Hrvatska bi trebala imati drugi najveći rast u EU-u

TEHNIČKA VLADA ODLUČILA DODIJELITI 50.000 EURA MARKU PURIŠIĆU ZA USPJEH NA EUROSONGU

Baby Lasagna zahvalio na nagradi, zamolio Vladu da je donira onkologiji

PREDSTAVNIK ČEŠKE I SLOVAČKE NACIONALNE MANJINE VLADIMIR BILEK

Bez razgovora o potpredsjedniku Vlade