Ekonomija
RAZVOJNI KORAK UNATOČ KRIZI

Bizovački Firmo otvorio vlastiti prodajni salon namještaja u Osijeku
Objavljeno 7. kolovoza, 2013.

Specijalizirana za proizvodnju kuhinjskog namještaja, spavaćih, dnevnih i dječjih soba te predsoblja, kao i komadnog te namještaja za opremanje poslovnih prostora, tvrtka Firmo d.o.o. u vlasništvu obitelji Kocijan, a koja uz primjenu moderne tehnologije posluje u prije pet godina sagrađenim novim poslovnim prostorima u Zoni male privrede Sajmište u Bizovcu, ovih dana učinila je dodatni, za nju krupan, korak u svome razvitku.

Kako bi što učinkovitije neutralizirali daljnji pad kupovne moći stanovništva, zbog čega je poslovanje tvrtke u 2013. godini i najteže od svih dosadašnjih gospodarski kriznih godina, njezini vlasnici odlučili su još ozbiljnije nego do sada okrenuti se tržištu i što većem krugu kupaca. Ovih dana stoga su u Trgovačkom centru Emmezeta u Osijeku otvorili vlastiti moderno uređen prodajni salon namještaja i ostale ponude na 145 četvornih metara. To je sada njihov prvi takav objekt, premda je tvrtka do sada svoje proizvode izlagala i prodavala u zajedničkim prostorima s drugim svojim poslovnim partnerima, kao i u salonu u samoj tvornici. Osim kuhinja, koje proizvodi uglavnom na osnovi kombinacije talijanskog modnog dizajna i vlastitih ideja, u salonu su izloženi i drugi tvrtkini proizvodi, poput kreveta, kupaoničnog namještaja i stolova.

- Naše poslovno opredjeljenje svih godina poslovanja je u prvom redu izrada namještaja po mjeri i želji kupaca - navodi Igor Kocijan, direktor tvrtke, i dodaje da su se odmah opredijelili za snažnu internetsku prodaju, u čemu imaju i velikog uspjeha.

”Na taj način uspjeli smo proteklih godina, uz deset stalno zaposlenih radnika, održavati ukupnu godišnju prodaju vrijednu približno 2,5 milijuna kuna, a to smo ostvarili i posebno povoljnim cijenama te brzom isporukom i montažom namještaja kupcima. Stoga nije ni čudno što, uz najveći broj naših kupaca s područja Osječko-baranjske županije, naš namještaj, poglavito komadni, prodajemo na području cijele Hrvatske, pa čak i onima s najvećih jadranskih otoka, pri čemu se koristimo uslugama nekoliko dostavnih tvrtki”, kaže Kocijan. Pritom ističe da iznenađujuće veliku prodaju, poglavito kuhinja, ostvaruju u Donjem Miholjcu, čak znatno veću nego u matičnom Valpovu. Dodaje da opstanak na tržištu ostvaruju i zbog činjenice da se ponudom prilagođavaju želji svakog kupca, pa primaju narudžbe i onih s najmanjim zahtjevima i platežnom moći, ali i one s najvećim, tako da se kod njih, primjerice, kuhinja može kupiti za 3.000 ali i za 50-60 tisuća kuna.

I stoga nije ni čudno što su već u prva četiri dana poslovanja novoga salona, uz prodaju određenog broja komadnih predmeta, zaključili i nekoliko ozbiljnih narudžbi namještaja. Pritom su kupcima, kao što su to i do sada radili, stručno pomogli u realizaciji njihove želje, izradili im i kompojutorsku 3D projekciju izgleda njihova namještaja u konkretnom prostoru, ali i još jednom sve skupa premjerili na licu mjesta, kako pri isporuci i montaži ne bi bilo nikakvih reklamacija.

Nikola VUKADINOVIĆ
Zaposlenici - dio obitelji

Tvrtka Firmo, ističe Igor Kocijan, redovito svojim radnicima isplaćuje plaće i nikad u tomu ne kasni. Zaposlenici su uglavnom stasali zajedno s tvrtkom i ondje se smatraju dijelom obitelji, pa u ostvarenju radnih zadataka nema nikakvih teškoća. Voljeli bi uskoro primiti i nove mlade radnike, no, nažalost, to će biti sve teže jer među njima za to tehnološki iznimno zahtjevno zanimanje sve je manje zainteresiranih, pa stoga prvi put u valpovačkoj Srednjoj strukovnoj školi na jesen neće biti upisan ni jedan razred za školovanje stolara.

2,5

milijuna kuna prosječna je vrijednost godišnje prodaje namještaja tvrtke Firmo d.o.o. Bizovac

Iznenađujuće veliku prodaju, poglavito kuhinja, Firmo ostvaruje u Donjem Miholjcu

Možda ste propustili...

REKORDNE CIJENE I INFLACIJA SMANJILE KUPOVNU MOĆ GRAĐANA

Potrošnja vina na najnižim razinama

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

Najčitanije iz rubrike