Regija
BIVŠI RATNI SPECIJALCI OKUPILI MLADE

Ljetni kamp Delta 2013. u Cerni
Objavljeno 17. srpnja, 2013.

CERNA - U Cerni, na lovačkoj kući, do 27. srpnja održava se ljetni kamp Delta 2013., u organizaciji četiri udruge koje okupljaju ratne pripadnike specijalne policije MUP-a RH.

- Cilj je kampa druženje mladih iz različitih krajeva Hrvatske i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Sudjeluju djeca iz Rijeke, Zagreba, županjske Posavine i Krapinsko-zagorske županije. Kamp su osmislile udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula Rijeka, Barun Stubičke Toplice, Alfa Zagreb i Delta Županja, a provodi se uz potporu Ministarstva branitelja, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Cerna - istaknuo je Đuro Merc, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Delta Županja.

Županjske su “delte” na prostoru ceranske lovačke kuće, u prirodi, osmislile različite radionice, sportska događanja, posjet Vukovaru.

- Ovo je izvrstan način da se kroz igru i druženje upoznaju djeca iz različitih dijelova Hrvatske. Specijalci su doista uložili mnogo truda kako bi ovaj kamp organizirali. To me ne čudi, jer radi se o ljudima na koje smo uvijek mogli i uvijek možemo računati - kazao je ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata dr. Ante Nazor, nakon što je sudionicima održao Sat povijesti i istine o Domovinskom ratu.

Tajnik Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun Stubičke Toplice, Radmil Pavalić Paraga, voditelj kampa, vrijedno fotoaparatom bilježi sve događaje i roditelje preko Facebooka izvještava kako su djeca koja borave u Cerni.

A djeca su zadovoljna - potvrđuju to Antonela iz Rijeke, Manuela iz Stubičkih Toplica, Patrik iz Zagreba, Ilija iz Županje... Spavanje pod šatorom izazov je, a hrana, kažu, izvrsna. Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike