Osijek
OSTAVLJENA DJEVOJČICA

Snimka nadzorne kamere otkrila lice žene koja je ostavila bebu?
Objavljeno 11. srpnja, 2013.
Navodno je snimak jasan i čim majka bude pronađena, znat će se daljnja procedura

Vezani članci

OSJEČANI NAŠLI BEBU U TORBI

Novorođenče pred vratima Doma zdravlja ostavila žena u crnom?

Još traje potraga za majkom tek rođene djevojčice koja je svoje nedonošče ostavila pred vratima Doma zdravlja na Jugu 2.

Dok policija šturo priopćava da provodi daljnja istraživanja, čini se da će snimak videokamere koju je policiji ustupio Dom zdravlja ipak uspjeti rasvijetliti pozadinu tog u Osijeku nezapamćenog događaja. Navodno je snimak jasan i čim majka bude pronađena, znat će se daljnja procedura, ali i sudbina malene djevojčice.

Daljnja postupanja očekuje i Centar za socijalnu skrb. Ravnateljica Jelica Klobučar potvrdila je da ih je bolnica obavijestila o događaju i, kako se čini, dijete do daljnjeg ostaje u bolnici, a prije njegova otpusta Centar će poduzeti pravne korake.

- Imenovat će se skrbnik i djetetu će biti dano ime. Majka može dati svoju izjavu da će dijete dati na posvajanje i ako se ne predomisli u roku od 60 dana, izjava postaje važeća. S druge strane, postoji mogućnost i za majku da bude smještena u Dom za djecu Klasje, na odjel za majku i bebe, gdje mogu zajedno biti zbrinute godinu dana. Ako je potrebno, majka ondje može završiti i školovanje, a u međuvremenu i dobiti našu pomoć i podršku - objasnila je Klobučar.

Iako, srećom, nema mnogo slučajeva ostavljanja djeteta, Klobučar kaže da svaka majka koja je u dvojbi oko svoga novorođenčeta i ne zna što joj je činiti ima niz mogućnosti za sebe i dijete, bilo da se obrati Centru za socijalnu skrb, Obiteljskom centru bilo Caritasu ili kakvoj drugoj instituciji, gdje će i njoj i djetetu biti pružena pomoć. Dodajmo tomu da i brojni Osječani razmišljaju kako pomoći, a iako nema službene obavijesti, neki su navodno čak ponudili i udomiteljstvo, što je vidljivo na društvenim mrežama. Izvjesno je da će Facebook Osječani humanitarci prikupiti donaciju koju će proslijediti KBC-u Osijek za malenu djevojčicu.

Marija MIHELIĆ
Bolnica uskratila daljnje izjave o stanju djevojčice

Iako smo pokušali kod više liječnika doznati kakvo je zdravstveno stanje djevojčice dan nakon njezina primanja na Kliniku za pedijatriju KBC-a Osijek, dr. Nikolina Arambašić poručila nam je da je ravnatelj, dr. Jozo Kristek, rekao da daljnjih izjava za medije o djevojčici nema.

Neslužbeno ipak doznajemo da je stanje djevojčice nepromijenjeno, no i to da će se prava slika njezinoga zdravstvenog stanja znati za dva-tri dana, kad bi se, s obzirom na uvjete i način porođaja, mogle pojaviti komplikacije. Ipak, svi se nadaju da se to neće dogoditi.

Možda ste propustili...

OBILJEŽILI DAN SV. FLORIJANA - SVJETSKI DAN VATROGASACA

Osječka vatrogasna postrojba sada je u fazi pomlađivanja

UZ STRUČNO VODSTVO RAMONE ANE DAVIDOVIĆ

Šetali se i upoznali osječke divove

OTVOREN JE NATJEČAJ - PRIJAVITE SE

Najbolji maturantski slogan je...

Najčitanije iz rubrike