Ekonomija
DOBRO POSLUJU I U UVJETIMA OPĆE NELIKVIDNOSTI

Pet slavonskih poduzeća dobitnici Bisnodeovog certifikata izvrsnosti
Objavljeno 18. lipnja, 2013.

OSIJEK - Bisnode, vodeći hrvatski ponuđač poslovnih informacija, koji posluje kao dio međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg europskog ponuđača poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu, jučer je u okviru svoga roud-showa kroz šest hrvatskih regija, u Hotelu Osijek organizirao svoju drugu dodjelu AAA certifikata poslovne izvrsnosti.

Oni su, sukladno švedskim kriterijima poslovne izvrsnosti, dodijeljeni predstavnicima pet tvrtki iz Slavonije i Baranje. To su Perlis d.o.o. iz Josipovca u djelatnosti proizvodnje flipsa i pekarskih filova; Nevkoš d.o.o iz Vinkovaca u djelatnosti zbrinjavanja otpada; Gutić d.o.o. iz Gunje u djelatnosti trgovine viličarima i skladišnom tehnikom; Centar alata iz Osijeka u djelatnosti zastupanja i distribucije alata niza poznatih svjetskih tvrtki, te Konto d.o.o. iz Požega u djelatnosti projektiranja, razvitka i održavanja poslovnih informatičkih sustava.

Nikola Nikšić, direktor operativnih poslova Bisnodea Hrvatska, istaknuo je pritom da u uvjetima hrvatskog gospodarstva u najvećem dijelu opterećenog nelikvidnošću, certifikat AAA, pa i AA i A, ukazuje na poduzeća koja plaćaju i posluju bolje s aspekta likvidnosti i time su sigurniji poslovni partneri onima koji s njima rade.

- U Hrvatskoj od 97.250 gospodarskih subjekata koji predaju godišnja financijska izvješća, našom metodologijom ustanovljeno je da 2.057 gospodarskih subjekata ima pravo biti nositeljem certifikata AAA. Ima tvrtki koje posluju doista uspješno i nama je za cilj takve predstaviti i istaknuti. One posluju na duge staze te uvažavaju potrebe svih svojih dionika, a između ostaloga, iznimno su odgovorne s aspekta plaćanja svojih obveza prema poslovnim partnerima - rekao je Nikšić. N.Vukadinović

Zdravko Šimić:
Priznanje za rad

- Dodijeljeni certifikat mnogo mi znači jer je to priznanja za moj dugogodišnji rad kojim sam na području Slavonije i Baranje pa i Hrvatske uspio afirmirati prodaju kvalitetnih brendova i marki alata tvrtki iz Europe, Japana, SAD-a i Južne Koreje te ću sada s njima moći i dodatno razviti poslovne odnose - kaže Zdravko Šimić, direktor Centra alata Osijek. Pritom smatra da je veliko neplaćanje u nas više rezultat lošeg djelovanja pravne države. - Da je u plaćanju sve kako treba, bilo bi mnogo lakše u Hrvatskoj poslovati, kaže on i ističe kako Centar alata svoje korektne kupce čak i kreditira isporukom roba u uvjerenju da će oni namiriti svoja dugovanja čim dođu u bolju poziciju. - Jedan od takvih je bila i Tvornica ulja Čepin, s kojom smo godinama radili. Bili su u problemima, nitko im nije htio dati robu, no ja sam vjerovao da će oni danas-sutra izići iz problema i nastaviti uspješno poslovati - ističe Šimić.

NAGRAĐENE TVRTKE

Perlis d.o.o. iz Josipovca

Nevkoš d.o.o iz Vinkovaca

Gutić d.o.o. iz Gunje

Centar alata iz Osijeka

Konto d.o.o. iz Požege

Možda ste propustili...

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

Najčitanije iz rubrike