Sport
OSJEČKA TENISAČICA IGRA 3. KOLO WTA U BIRMINGHAMU

Sanchez stoji na putu Donne Vekić prema četvrtfinalu
Objavljeno 13. lipnja, 2013.

Vezani članci

OSJEČANKA POBIJEDILA 38. TENISAČICU SVIJETA

Donna se poigrala s Radwanskom!

HRVATSKE TENISAČICE SJAJNO STARTALE NA TRAVI BIRMINGHAMA

Donna sredila Giorgi, čeka je Radwanska

LAGANINI INTERVJU: DONNA VEKIĆ

Navijačima Barcelone najteže dam autogram

Urszula Radwanska u dva meča (lani u Fed cupu i ove godine u Monterreyu) nije prepustila Donni Vekić ni set. No onda je došla trava i Birmingham i 16-godišnja osječka tenisačica Poljakinji je sve naplatila, i to s kamatama. U 2. kolu 235.000 dolara vrijednog Aegon Classica Donna je otpuhala s terena Radwansku, 38. tenisačicu svijeta, za samo sat vremena, prepustivši joj samo pet gemova (6:3, 6:2).

- Ona je dosad najbolje rangirana igračica koju sam dobila. Osjećaj je odličan, sretna sam i uživam. U prva dva kola, dvije pobjede u dva seta, a ovo je moj prvi WTA turnir na travi - poručuje Donna s Otoka.

Vekić je doista bila nepoznanica na travi, ali u prva dva meča Birminghama pokazala se u sjajnom izdanju. Posebice protiv mlađe sestre Radwanske koja je najozbiljnije zaprijetila na samom početku meča kada je povela 2:0, sve ostalo bilo je u znaku osječke tinejdžerice koja danas za četvrtfinale igra s američkom kvalifikanticom Marijom Sanchez (119-WTA).

S dobrim igrama u Birminghamu nastavlja i Mirjana Lučić-Baroni koja je u 2. kolu za manje od sat vremena (51 minuta) pobijedila devetu nositeljicu i 43. tenisačicu svijeta, Belgijku Yanine Wickmayer, sa 6:4, 6.0. (I. Li.)

Najčitanije iz rubrike