Ekonomija
RICARDO D.O.O. OSIJEK

Visoki uzlazni rezultati poslovanja
Objavljeno 6. lipnja, 2013.

Vezani članci

ZLATNA KUNA ZA 2012.

Nagrade Tvornici šećera Osijek, Ricardu i Kanaanu

R icardo d.o.o., dobitnik Zlatne kune HGK ŽKO u kategoriji srednjih tvrtki za 2012. godinu, osnovan je 1992. godine s prvotnom djelatnosti trgovine.

Tijekom godina djelatnost je proširena na proizvodnju, te na usluge skladištenja, mikrodistribucije i makrodistribucije, koje danas predstavljaju osnovnu djelatnost tvrtke.

Okosnica poslovanja te perspektivne tvrtke je skladištenje, distribucija i transport. Visoka razina kvalitete usluge, sigurna i brza distribucija prilagođena zahtjevima korisnika, osigurala je Ricardu poziciju jednog od najvećih logističara u području mikrodistribucije u regiji. Tome dodatno pridonose kontinuirana ulaganja u širenje mreže poslovnih partnera, proširenje i modernizaciju voznog parka, te stalno podizanje razine kvalitete usluge. Usluga obuhvaća preuzimanje robe na lokaciji korisnika usluge, transport u svoje skladište, komisioniranje, te u konačnici prijevoz i predaju robe krajnjem kupcu, na području pet županija istočne Hrvatske.

Uslugu prijevoza robe velikim transportom i na veće udaljenosti tvrtka obavlja na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske, a ostvaruje kroz suradnju s brojnim uglednim partnerima. Vozni park tvrtke čini 100 voznih jedinica, od kojih je većina opremljena za prijevoz robe pod kontroliranim temperaturnim režimom i povezana je satelitskim sustavom za praćenje.

Ricardo d.o.o. raspolaže s 5.212 četvornih metara skladišnog prostora, a ima i vlastitu hladnjaču kapaciteta 1.000 prostornih metara. Daljnje proširenje svoje lepeze usluga Ricardo je ostvario gradnjom distributivnog centra i ULO-hladnjače na području Poslovne zone Darda. Ricardo je pokrenuo vlastitu voćarsku proizvodnju jabuka i šljiva na 12 ha, u kojoj primjenjuje najsuvremenije metode proizvodnje, navodnjavanje tehnologijom „kap po kap“, a nasad se nalazi pod zaštitnom protugradnom mrežom.

Tvrtka posljednjih nekoliko godina bilježi uzlazne trendove poslovanja. Ukupni prihod u 2012. godini iznosio je više od 63 milijuna kuna a dobit u iznosu od više od šest milijuna kuna, što je gotovo tri puta više nego u 2011. godini. Godine 2012. godini imao je 119 radnika, s isplaćenom prosječnom neto plaćom u iznosu od 3.505 kuna. U odnosu na 2011. godinu zapošljavanje je ostvarilo rast od 7,2 posto, a očekuje se daljnji porast zapošljavanja i tijekom ove godine.

Ricardo d.o.o. Osijek

l Dobio je Zlatnu kunu HGK ŽKO za ostvarene rezultate poslovanja u kategoriji srednjih tvrtki

6

milijuna kuna iznosila je ukupna dobit Ricarda u 2012.

Možda ste propustili...

U CILJU OČUVANJA TRADICIJE I PRIVLAČENJA NOVIH GOSTIJU U KVARTOVSKE LOKALE

Heineken ulaže u pubove u Velikoj Britaniji

STRANI TURISTI U PRVA TRI MJESECA ČINILI VEĆINU

U komercijalnom smještaju 34,5 % više turističkih noćenja

Najčitanije iz rubrike