Novosti
KANDIDAT KOALICIJE SDP-HNS

Ivan Doboš ostaje na čelu Belog Manastira
Objavljeno 2. lipnja, 2013.

BELI MANASTIR - Ivan Doboš, kandidat koalicije SDP-HNS, ostaje gradonačelnik Belog Manastira. Odlučilo je tako nešto više od 4.000 stanovnika jedinog baranjskog grada i njegovih triju prigradskih naselja koji su jučer izišli na izbore. Prema prvim, neslužbenim rezultatima, Doboš je, u odnosu na protukandidata, dr. Davorina Bubalovića, dobio 343 glasa više, što je još uvjerljivija pobjeda nego u prvom krugu izbora. Već 20-ak minuta nakon zatvaranja biračkih mjesta SDP-ovi i HNS-ovi predstavnici u biračkim odborima počeli su javljati rezultate glasanja prema kojima je Doboš pobijedio u deset od dvanaest biračkih mjesta. Za dr. Bubalovića glasali su samo birači iz Branjinog Vrha i Šumarine. Čim je saznao za rezultat s posljednjeg biračkog mjesta, Doboš je istaknuo kako ga izraženija pobjeda u drugom krugu još više obvezuje.

- Mislim da ćemo po sličnom modelu uspjeti složiti i Gradsko vijeće, te intenzivnije raditi za dobrobit grada. Prije svega mislim na završetak trga, izgradnju vrtića, obilaznicu oko grada i ostale projekte koji su izvjesni - rekao je, a na novinarski upit čiji su birači presudili, naglasio je kako je dobar dio HDSSB-ovih i SDSS-ovih birača prešao na njegovu stranu. No, istaknuo je, odlučili su građani Belog Manastira. Njegov protivnik, Bubalović, čestitao je novom/starom gradonačelniku, uz opasku kako je očito da je negativna kampanja donijela pobjedu njegovom političkom protivniku. “Navijam za napredak grada”, poručio je dr. Bubalović.

Blaga prednost u Gradskom vijeću koja je bila na strani HDZ-a sada se istopila. Podsjetimo, HDZ je zaradio sedam mjesta, SDP-NHS šest, HDSSB tri, a SDSS dva. Već danas će se početi slagati novi mozaik Gradskog vijeća, u kojem će vjerojatno prosperirati i stranke koje su osvojile manji broj glasova, ali dovoljno za “ulaznicu” u Vijeće.I.Getto

SUZE NOVIH DOGRADONAČELNIKA

Novi zamjenici gradonačelnika, Marko Bogatić (SDP) i Zoran Kranjčec, nisu skrivali suze. Obojica su do sada bili nezaposleni, a sada ih čeka četverogodišnji dogradonačelnički mandat. “Sretan sam, što bih drugo rekao. Dat ću sve za prosperitet grada u kojem živim”, rekao je Kranjčec, a s njim se složio i Bogatić. Još od ranije poznato je da je treći dogradonačelnik, iz redova srpske nacionalne manjine, Predrag Stojanović.

Možda ste propustili...