Ekonomija
IZREALIZIRALI POSLOVNU IDEJU

U Slavoniji se diže poduzetnička klima
Objavljeno 6. svibnja, 2013.

Vezani članci

REŽU BROJ ZAPOSLENIH

Do sredine iduće godine posao gubi 10 tisuća ljudi

BELI MANASTIR- Krenuti u poduzetničke vode danas u Hrvatskoj može se nazvati hrabrim potezom, pri čemu svaka pomoć dobro dođe. Uzgajivač voća u plastenicima, ali i na otvorenom, Željko Kovačević, iz Branjinog vrha kod Belog Manastira, jedan je od 24 poduzetnika čiju je poslovnu ideju financirala i pomogla paleta poslovnih kredita Erste banke. Željkova poslovna priča počela je, kaže, kao i svaka druga...

"Poduzetnička priča počinje da se traži posao u koji se ulaže. Sama ideja i želja za poslom i zaradom, potaknula me na to. Radim posao koji sam želio raditi i koji volim, a to je uzgoj voća i povrća. Uz nedostatak dovoljno sredstava javio sam se na natječaj, a spletom okolnosti dobio sam sredstva", ispričao je Kovačević.

Ideja ovog projekta je poticanje poduzetništva, kaže Maja Vuletić iz Poduzetničkog centra.

"Osnovna ideja ovog projekta jest pružiti potporu poduzetnicima početnicima. Znači, onima koji imaju dobru poduzetničku ideju, a nisu je još uspjeli realizirati i to ne na način da im samo omogućimo financiranje, nego da im pružimo potporu i kroz besplatnu edukaciju i savjetovanje u početnoj fazi, te savjetovanje i mentoriranje u kasnijim fazama projekta. Smatramo da je to vrlo važno za nekakvu održivost projekta", istaknula je Vuletić.

Podršku podizanju poduzetničke klime u Slavoniji dao je i osječki poduzetnički centar, kaže stručna suradnica Nina Marković. "Mi smo, kroz naš svakodnevni rad s poduzetnicima, identificirali nedostatak mikrofinanciranja na tržištu. Izuzetno nam je drago što surađujemo na tom području. Želja nam je pomoći ljudima koji se odlučuju na pokretanje vlastitog projekta, savjetima i iskustvom im pomoći kako da opstanu na tržištu", istaknula je Marković.

Natječaj koji čeka nove ideje i poduzetnike raspisan je do 31. svibnja. Media Servis

Natječaj koji čeka nove ideje i poduzetnike raspisan je do 31. svibnja.

Možda ste propustili...

IZGRADNJA DALEKOVODA I TRANSFORMATORSKE STANICE

Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora

Najčitanije iz rubrike