Osijek
PREVENCIJA SUICIDALNOSTI

Važno je rano prepoznati depresivne smetnje
Objavljeno 22. travnja, 2013.

Za prevenciju suicidalnosti iznimno je važno očuvanje mentalnog zdravlja. Također, kako bi se preveniralo suicidalno ponašanje nužno je rano prepoznavanje depresivnih smetnji, kao i poznavanje ključnih, ali i sporednih simptoma depresije. Ove važne poruke mogle su se čuti na međužupanijskom stručnom skupu pod nazivom Depresija i suicidalno ponašanje mladih, održanom u Učeničkom domu Hrvatskoga radiše.

Skup je okupio 35 stručnih suradnika, pedagoga i psihologa osnovnih i srednjih škola, te odgajatelja iz učeničkih domova iz tri slavonske županije: Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske.

O depresiji i suicidalnom ponašanju govorili su dr.sc. Elizabeta Radonić, spec. psihijatrije (Hrvatski institut za istraživanje mozga, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), dr. Maja Bajs, spec. psihijatrije, dr. Petra Folnegović, spec. psihijatrije i mr.sc. Majda Fajdetić, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje i voditeljica skupa.

Viša savjetnica Fajdetić istaknula je da je cilj skupa putem interaktivnih predavanja i radionica omogućiti pedagozima, psiholozima i odgojiteljima hrabriji pristup djetetu s depresivnim smetnjama, kod kojeg postoji rizik od suicidalnog ponašanja, kao i upoznavanje sa slijedom postupaka u takvim slučajevima. Skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje. V. Latinović

Možda ste propustili...

FAKULTET AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI

Svečana promocija 238 diplomanada

OTVOREN JE NATJEČAJ - PRIJAVITE SE

Najbolji maturantski slogan je...

Najčitanije iz rubrike