Ekonomija
10. SALORI

Predstavljena vinska cesta Zlatarevac iz Trnave
Objavljeno 13. travnja, 2013.

Na 10. Saloriju s puno uspjeha predstavljena je i vinska cesta Zlatarevac iz Trnave, koja obuhvaća nekoliko već većih, ali i manjih tradicijskih proizvođača vina i obiteljskih gospodarstava koje se bave drugim vidovima turističkih djelatnosti, kao što je Ergela Blaža Mikića te nekoliko proizvođača sira, rakije i misnih vina.

Posebno su predstavljene vinarije Apostol u vlasništvu Igora Lukačevića, OPG Marijana Vračevića, OPG Hrvoja Lukačevića i Vinarija Misna vina.

- Moja vinarija Apostol novo je ime u svijetu vinarstva. Prizvodimo 50 do 60 tisuća litara kvalitetnog i vrhunskog vina na oko osam hektara zasađenih šest sorti vinove loze, prije svega tradicionalne sorte našega kraja, graševine, zatim također poznatog traminca, potom chardonnaya i zelenog silvanca, od bijelih sorti, te zwigelta i cabarnet sauvignona, od crvenih sorti. Sva moja, ali i vina drugih proizvođača iz Trnave, jako su dobra. Svako naše vino ima svoju priču, svoj način proizvodnje, svoje osobine i njima se ponosimo - kaže Igor Lukačević. Svoju voćarsku i vinsku ponudu predstavilo je i OPG Hrvoja Lukačevića. On danas posjeduje 11 hektara vinograda i jedan hektar jabuka. Posebno se ponosi svojom graševinom i frankovkom, sortama vina kojima su se opredijelili i koje se uvijek mogu kušati u njihovoj kušaonici.

Ističe da su njihovi planovi sada usmjereni prema osvajanju novih tržišta za plasman vina i ulaganja u novu suvremenu proizvodnu opremu vinarija, a u konačnici žele unaprijediti trnavsku turističku ponudu i kroz gradnju zajedničke kušaonice vina, tako da svi oni koji su za Trnavu čuli, mogu u nju doći, kušati vina njezinih vinara, kupiti ih i zadovoljni ponovno se u nju vratiti. (N.V.)

Planovi su usmjereni prema novim tržištima

Možda ste propustili...

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

Najčitanije iz rubrike