Osijek
NOVI PROTOTIP

Gradski bicikli od idućeg tjedna opet na ulicama
Objavljeno 21. ožujka, 2013.

Vezani članci

SASTANAK VIJEĆA ZA PREVENCIJU

Do bolje sigurnosti - ulaganjima u biciklističke staze

Gradski bicikli koji su na dva mjesta u gradu postavljeni u proljeće prošle godine, preko zime su uklonjeni s ulica, a na raspolaganju građanima opet će biti od idućega tjedna.

- Bicikle smo sklonili da ne stoje na kiši, snijegu i zimi u vrijeme kada ih nitko ne koristi, a i kako bismo prilagodili bicikle i postaje novom prototipu. Od prvog modela smo odustali i to je završena priča, a sada se detaljnije razrađuje upravo novi prototip koji je nastao na iskustvima prvog - objašnjava Bela Ikotić iz tvrtke BIOS.

Trenutačno se, saznajemo, radi na završnim detaljima prilagodbe, a postaje će se na Trg Ante Starčevića, te na punktu ispred Muzeja Slavonije u Tvrđi vratiti u idućih nekoliko dana.

- Da sve opet uštimamo i provjerimo kako radi potrebno nam je dva do tri dana, a bicikli će biti spremni na postajama idućeg tjedna. Na svakoj postaji nalazit će se po četiri bicikla, a moći će se zadužiti s karticama koje su građani već preuzeli. Za sada imamo približno 80 korisnika, a statistika kaže da se bicikl najčešće vraća na istu postaju s koje je i uzet. Namjera nam je stoga proširiti stajališta na osam bicikala, ali i uvesti dva dodatna stajališta i tako unaprijediti uslugu koja je još uvijek u testnoj fazi - objašnjava Bela Ikotić.

Na žalost, bicikli su u prvoj godini javnog korištenja pretrpjeli određenu štetu, a jedan bicikl je i ukraden. No, u BIOS-u kažu kako se na štetu od vandalizma i normalne upotrebe računalo, te se nastala šteta može smatrati zanemarivom.

Podsjetimo, cilj projekta je samostalno razvijanje sustava javnih bicikala koji bi trebali pokriti dobar dio potreba građana Osijeka. Ukupno je planirano postavljanje desetak stajališta s ukupno 150 bicikala. I. Sekol

Možda ste propustili...

DKOLEKTIV I PRAVNI FAKULTET OSIJEK ZA DAN EUROPE

“Odjeci socijalne Europe” u četvrtak

UPOZNAJ SVOG BUDUĆEG POSLODAVCA

Otkrij svoj put na Career Dayu 2024.

Najčitanije iz rubrike