Sport
U VIROVITICI ODRŽAN KARATE FEST

Tea Šojat pobijedila Mateu Cikoju u finalu
Objavljeno 6. ožujka, 2013.

Vezani članci

MEĐUNARODNI JUDO “KUP SAMOBORA”

Dorotea i Stella se „pozlatile“

PRVENSTVO SLAVONIJE I BARANJE U KARATEU

Vidoviću i Tei Šojat zlata kod seniora

USPJEŠAN NASTUP ČLANICE KARATE KLUBA OSIJEK ŽITO

Tea Šojat zapažena na Premier ligi u Salzburgu

Članovi karate klubova Osijek Žito i Esseker imali su uspješan nastup na Karate festu, održanom u dvorani tehničke škole u Virovitici. Bio je to 11. zaredom Karate fest Virovitica open, a KK Osijek predstavio se sa svojih troje članova.

Matko Matić nastupio je u kategoriji kadeta. U prvom je kolu izgubio izvodeći katu kanku dai, a u repasažnoj borbi za treće mjesto ni s katom goju shiho sho nije bio bolje sreće. U kategoriji seniorki bile su samo tri natjecateljice. U prvom je kolu Matea Cikoja s katom goju shiho sho pobijedila članicu KK Vukovar 91 Samantu Karaulu. U završnici se Matea sastala sa starijom klupskom kolegicom Teom Šojat. U finalu je Tea slavila s rezultatom 5:0.

Članovi KK Esseker osvojili su, zanimljivo, sedam bronci. U katama su treća mjesta pripala Karolini Zelić (kadetkinje), juniorki Mirni Cindrić te u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji Tomislavu Franjiću. U borbama treća su mjesta osvojili Borna Gudelj (učenici - 42 kg), Žana Plejić (juniorke - 53 kg) te junior Domagoj Boršoš (- 61 kg). No njegova borba u polufinalu protiv prvaka Europe Borne Beraka bio je šlager dana. Bio je to meč pun preokreta, neizvjestan do posljednje sekunde, u kojem je Domagoj poražen sa 3:2 uz blagu naklonost sudaca. Ta dva natjecatelja “radila” su i u finalu prošlogodišnjeg Prvenstva Hrvatske i sigurno ih čeka još međusobnih mečeva.

Sljedeće važno natjecanje održat će se 10. ožujka, kada se u Zagrebu, održava Prvenstvo Hrvatske u katama za seniore i veterane. K.L.

Najčitanije iz rubrike