Ekonomija
VELIKI USPJEH

Lješnjaci, Silvanac zeleni i šaran PP Orahovice - izvorni hrvatski proizvodi
Objavljeno 6. ožujka, 2013.

Vezani članci

USPJEŠNO RESTRUKTURIRANJE

PP Orahovica lider proizvodnje slatkovodne ribe

Hrvatska gospodarska komora potkraj prošlog tjedna dodijelila je prestižni znak "Izvorno hrvatsko“ Poljoprivrednom poduzeću Orahovica za vrhunsko vino Silvanac zeleni, orahovački lješnjak i šaran PP Orahovice.

Riječ je o kvalitetnim proizvodima i uslugama koje uključuju hrvatsku tradiciju, razvojno-istraživački rad i inovacije, jednom rječju proizvode s neponovljivim i jedinstvenim osobinama.

- Proizvodi PP Orahovice time su dobili potvrdu da je riječ o proizvodima koji su plod tradicije, iznimne kakvoće i jedinstvenih osobina. U želji da kupcima uvijek osigura siguran i kvalitetan proizvod, PP Orahovica kontinuirano ulaže u povećanju kvalitete, te uvodi i certificira sustave upravljanja s ciljem sigurnosti i unaprjeđenja kvalitete procesa proizvodnje proizvoda, a samim time i krajnjeg proizvoda, kaže Gordana Beuković, glasnogovornica M SAN grupe, u čijem sastavu od prije nekoliko godina posluje i PP Orahovica.

Pritom ističe očekivanja da će znakovi Izvorno hrvatsko P.P. Orahovici donijeti još bolju poziciju na tržištu, te dodaje da takav znak nosi vrlo mali broj hrvatskih proizvoda i kao takav pridonijet će još boljoj promociji naše zemlje i naših proizvoda u svijetu.

PP Orahovica s 30-godišnjom tradicijom najveći je proizvođač lješnjaka u jugoistočnoj Europi. Suvremenim procesima obrade orahovački lješnjak u sebi zadržava sve vrijednosti, te se odlikuje prepoznatljivim i jedinstvenim okusom.

Ribnjaci PP Orahovice smješteni su u netaknutoj prirodi daleko od bilo kakvog izvora zagađivanja. U potpunosti automatizirani i opremljeni najmodernijom tehnologijom ribnjaci su povezani u jedinstven sustav kojim se iz centralne sobe upravlja automatskim hranjenjem i nadgledaju svi procesi u uzgoju ribe.

Upravo ti uvjeti omogućavaju normalan, brz i zdrav rast i razvoj orahovačkog šarana. Šaran PP Orahovice zbog smanjenog udjela masti i prepoznatljivog laganog okusa prepoznat je po svojoj kvaliteti i tražena je namirnica koja se koristi u tradicionalnim hrvatskim jelima, poput fiš-paprikaša, šarana na rašljama, „pijanog šarana“, te mnogim drugim specijalitetima.

Nikola VUKADINOVIĆ

123

proizvoda i dvije usluge nosi znak Hrvatske gospodarske komore - “Izvorno hrvatsko”

Nasadi vinograda silvanca zelenog PP Orahovica na 23,5 hektara nalaze se u jedinstvenom mikroklimatskom području, na 235 metara nadmorske visine, gdje se spajaju sjeverni ogranci Papuka i Krndije. Silvanac zeleni PP Orahovice svrsta se u red najkvalitetnijih vina. Vino je ugodno, lagane arome i s izraženom kiselinom. Svakodnevnom njegom, kontrolom i kušanjem vina vodi se o briga o njemu kako bi se zadržala vrhunska kvaliteta.

Najčitanije iz rubrike