Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA NISU USPJELI SVLADATI GOSTE IZ PULE

Mikulić sačuvao Osječanima jedan bod
Objavljeno 23. veljače, 2013.
Osijek je odigrao onako kako ne bi smjele igrati momčadi kojima je prvoligaški život još uvijek ugrožen.
Pitat će se nogometaši Istre 1961 kako u Gradskom vrtu nisu osvojili više od jednog boda. Osijek se ponudio, a gosti to nisu znali iskoristiti, pa je susret završio bez pobjednika ponajviše zahvaljujući raspoloženom, vrataru Osijeka Zvonimiru Mikuliću. Puljani su bili žustriji i odlučniji, ali nisu imali čovjeka s namještenim ciljnicima. S druge strane Osijek je razočarao jer je odigrao metiljavo, točnije onako kako ne bi smjele igrati momčadi kojima je prvoligaški život još uvijek ugrožen.
PULJANI PROMAŠIVALI
Gosti iz Pule definitivno su imali za čime žaliti nakon prvih 45 minuta. Imali su dvije-tri vrlo izgledne situacije koje nisu uspjeli pretvoriti u pogodak što zbog vlastite nepreciznosti, a što zbog raspoloženog vratara Osijeka Zvonimira Mikulića. Početak susreta nije dao naslutiti takvu fabulu jer domaćin je bio nešto odlučniji i već u prvih desetak minuta triput je pucao prema Ježini, ali udarci Kvržića, Ibriksa i Pongračića bili su tek čisto zagrijavanje za pulskog vratara. Ta početna Osijekova inicijativa brzo je počela kopniti. Nakon četvrt sata igre Puljani su povezali svoje redove i u 15. minuti stigli su do prve prilike. Roce je imao čisti udarac s 15-tak metara, ali je bio izrazito neprecizan. Kako je vrijeme odmicalo Istra 1961 sve se više nametala u igri, pa je tako u 20. minuti Anđelković promašio veliku priliku. Nakon duplog pasa sa Bačelić-Grgićem izbio je sam pred Mikulića po sredini vrata, ali je i njegov udarac sa 15-tak metara otišao visoko preko grede. Osijek je prijetio sporadično, tek iz prekida, a novo zagrijavanje Ježina je imao u 23. minuti kada je glavom pucao Lešković, ali prilično mlako. Nakon toga gosti su gotovo posve zavladali terenom, bili su agresivniji i odlučniji u duelima na sredini terena i to im je donijelo prevagu. U samoj završnici prvog dijela mogli su Puljani doći i u rezultatsku prednost. Prvo je Bačelić-Grgić, u 41. minuti opasno zaprijetio glavom, ali je Mikulić bio spreman. Ipak, najveću priliku gosti su zapucali minutu prije odmora kada je Aganović idealnom prizemnom loptom pronašao Bačelić-Grgića na drugoj vratnici ovaj je bio u mat poziciji na šest-sedam metara od vrata, tukao je po zemlji, ali je Mikulić odlično reagirao i nogom obranio taj udarac. Nakon svega viđenog u tih prvih 45 minuta Osječani su mogli biti vrlo zadovoljni činjenicom da su na odmor odnijeli neriješen rezultat.
OBOSTRANA NEPRECIZNOST
Osijek je u nastavak susreta ušao s dvije zamjene, ali odnos snaga na terenu se nije promijenio. U 54. minuti Bačelić-Grgić je još jednom zaprijetio, pucao je sa 14-15 metara u gornji desni kut, ali je Mikulić još jednom bravurozno intervenirao i izbacio loptu u korner. Osječani su u tom razdoblju bili izrazito konfuzni, pa je pravo čudo kako gosti to nisu znali kazniti. I to im se umalo razbilo o glavu u 58. minuti kada je Glavaš ubacio s desnog krila, Kvržić je dobro skočio, pucao glavom s desetak metara, ali nije pogodio cilj. Ta je kacija probudila domaćina, pa je u 60. minuti Pongračić mogao i bolje pucati nakon što je prihvatio jednu odbijenu loptu, desna strana mreže bila mu je prazna, ali je on sa 15-tak metara lansirao loptu nebu pod oblake. Uslijedilo je razdoblje u kojem nije bilo većih uzbuđenja, a u završnici susreta opet je Mikulić morao spašavati Osijek. U 87. minuti Havojić je potegnuo sa ruba kaznenog prostora, a vratar Mikulić se pružio koliko je dug i loptu izvadio iz donjeg lijevog kuta. D.Keler
Osijek – Istra 1961 0:0
OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme prohladno. Teren klizav, težak za igru. Gledatelja: 1.000. Sudac: Bruno Marić (Daruvar) – 6,5. Žuti kartoni: Kurtović (Osijek), Roce (Istra 1961). Crvenih kartona nije bilo.
IGRAČ UTAKMICE: ZVONIMIR MIKULIĆ (OSIJEK)
OSIJEK
Mikulić 7, Ibriks 5, Leko 6, Vrgoč 6, Lešković 5,5, Kurtović 5,5, Kvržić 5,5, J. Mišić 6(od 46. Glavaš 6), Pušić 6, Aleksić 5,5(od 46. Lukić 6), Pongračić 5,5 (od 90. Jakovljević-).
ISTRA 1961
Ježina 6,5, Sušić 6, Čagalj 6, Budicin 6, Milić 6, Blagojević 6, Anđelković 6,5, Ottochian 5 (od 72. Havojić -), Bačelić-Grgić 6,5(od 83. Prelčec-), Aganović 6(od 67. Woon Chung ), Roce 5,5.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike