Sport
PBZ ZAGREB INDOORS

Južnij izbacio Dodiga, sad ga čeka Čilić
Objavljeno 8. veljače, 2013.

Marin Čilić prošao je polufinale PBZ Zagreb Indoorsa pobjedom nad Slovencem Blažom Kavčićem od 6:3, 7:6(5).

Čilić je jedini Hrvat koji će igrati za finale zagrebačkog ATP-a, a suparnik za završnicu bit će mu branitelj naslova, Rus Mihail Južnij, koji je jučer u četvrtzavršnici svladao Ivana Dodiga.

Čilić je do polufinala stigao svladavši dva slovenska tenisača. Prvo je u 2. kolu bio bolji od Žemlje, a sinoć je u četvrtfinalu “pao” Kavčić. Meč je počeo Čilićevom dominacijom, Međugorac je u prvom setu ekspresno otišao do 5:0. No, Slovenac je krajem seta počeo pokazivati naznake oporavka, pa je Čilić prvu dionicu dobio 6:3. U drugom setu gledali smo neizvjesniju borbu, iako je Čilić vodio 5:4 i servirao za meč. Kavčić je napravio break, a kasnije je drugi set otišao i tie-break. U 13. igri je ipak bio prisebniji Čilić, te ostavio suparnika na pet poena i dobio meč 6:3, 7:6.

Južnij je prije toga spriječio hrvatsko polufinale. Svladao je Ivana Dodiga, prilično lako, bilo je 6:3, 6:2.

- Jako dobro je servirao, skoro kao Karlović u 2. kolu. Bio sam nemoćan. Ovo je jedan od onih dana kada nisam mogao ništa. Mentalno se još nisam oporavio od Davis Cupa i poraza od Italije u Torinu - kazao je Dodig te naglasio kako mu je cilj u ovoj godini vratiti se među 50 najboljih tenisača svijeta. Trenutno je 63. na ATP ljestvici, na Indoorsu je upisao dvije vrijedne pobjede, svladao Beckera i Karlovića, ali u četvrtfinalu jednostavno nije išlo protiv Rusa.

Danas će Južnij pokušati obraniti naslov na zagrebačkom turniru, dok će Čilić tražiti treću titulu na PBZ Zagreb Indoorsu. Vidjet ćemo tko će od njih dvojice izboriti plasman u finale, a u drugom polufinalnom srazu susrest će se Austrijanac Melzer i Nizozemac Haase. Melzer je svladao Čeha Rosola 6:4, 6:4, dok je Haase bio bolji od Nijemca Petzschnera 6:4, 3:6, 6:0.

Dodajmo još da će hrvatska imati predstavnike i u polufinalu parova. Naime, Ivan Dodig i Mate Pavić svladali su par Melzer/Petzschner 7:6 (6), 7:5. I. Pezelj

Melzer za finale

Rezultati četvrtfinala: Južnij (3) - Dodig 6:3, 6:2, Melzer (4) - Rosol 6:4, 6:4, Haase - Petzschner 6:4, 3:6, 6:0, Čilić (1) - Kavčić Kavčič 6:3, 7:6(5); Parovi, polufinale: Knowle/Polašek (2) - Cipolla/Devvarman 6:2, 6:2, Dodig/ Pavić - Melzer/Petzschner 7:6 (6), 7:5.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike