Sport
IVAN HORVAT JOŠ JEDNOM PRESKOČIO DVORANSKI REKORD

Kod rekordnog skoka letio preko 570 cm
Objavljeno 31. siječnja, 2013.
Ivan svoj rekord iz prosinca koji je postavio u Osijeku popravio za jedan centimetar

Vezani članci

DVORANSKI ATLETSKI MITING U BEČU

Horvat slavio s 545 cm, Pranjić viceprvak

OSJEČKI SKAKAČ S MOTKOM ZAKLJUČIO 2012.

Horvat srušio dvoranski rekord

IVAN HORVAT JEDAN JE OD DOBITNIKA NAGRADE “SOKOL”

U 2013. da je zdravlja i preskočiti 5,70 metara

Na preksinoćnjem međunarodnom atletskom mitingu Indoor Classic Vienna 2013 još jedan zapažen nastup imao je naš najbolji skakač s motkom Ivan Horvat.

Nakon što je 22. prosinca prošle godine, u dvorani Gradski vrt u rodnom Osijeku, preskočio 550 cm i tako značajno popravio svoj hrvatski rekord u dvorani (za 15 cm, nap.a.), a prije desetak dana također u Beču pobijedio s 545, mladi član Slavonije-Žito u utorak je opet postavio nov rekord. Preskočio je letvicu na visini 551 cm i dokazao daljnji uspon forme tijekom ovih zimskih mjeseci. Natjecalo se 11 skakača iz Austrije, Finske, Mađarske, Slovačke, Slovenije i, dakako, Hrvatske, a 19,5-godišnji Osječanin nije imao dostojnu konkurenciju. Imao je pet uspješnih skokova „iz prve“ (od 501 do 551 cm nije skakao samo na 521, nap.a.), dok je na kraju drugoplasirani Andrej Poljanec (Krka, Novo Mesto) otpao na visini od 531 cm. Na treće mjesto plasirao se još jedan slovenski „motkaš“, Robert Renner s 521. Nažalost, Horvat nakon rekordnog skoka više nije imao dovoljno svježine, pa je u sva tri pokušaja srušio letvicu na visini novog apsolutnog hrvatskog rekorda od 561.

- Ma, u tom rekordnom skoku imao sam visinu za oko 570, pa sam iznimno zadovoljan novim bečkim učinkom - pričao nam je Horvat.

- Natjecanje je, inače, trajalo predugo. Više od dva sata pa me, u preostala tri skoka, jednostavno, nešto presjeklo. Znate, već sam ogladnio, ručao sam lagano, lososa, oko 14 sati, šest sati kasnije već sam bio željan hrane. Nadoknadio sam sve na povratku, negdje u restoranu u Mađarskoj…

Od hrvatskih atletičara istaknuo se i „mladostaš“ Mateo Ružić, koji je na 400 m zauzeo treće mjesto s rezultatom 47,28, što je novi juniorski rekord Hrvatske u dvorani, ali ujedno i norma (47,30) za Europsko dvoransko prvenstvo u Goeteborgu. Ivana Lončarek (Zagreb-ULIX) bila je druga na 60 m prepone s rezultatom 8,27, a treba izdvojiti i Anitu Banović (Dinamo-Zrinjevac), devetoplasiranu na 400 m s 54,69 sekundi.

U Beču je, ovaj put, sudjelovalo više od tri stotine atletičarki i atletičara iz 18 europskih zemalja, te Južne Afrike i Kenije. D. Kerže

Ivan Horvat

skakač s motkom

Natjecanje je trajalo predugo. Ručao sam lagano, pa sam šest sati kasnije već i ogladnio.

Najčitanije iz rubrike