Sport
PRVI POWERLIFTING KLUB U ŽUPANIJI

Nakon osnivanja Osječani počeli pripreme za prvenstvo Hrvatske
Objavljeno 24. siječnja, 2013.

Vezani članci

POLUZAVRŠNICA PLIVAČKIH NATJECANJA OSNOVNIH ŠKOLA

U Poreču će plivati AGMA i Mladost

PIRAMIDA LIGA TENISAČA

Izazvani igrači s vrha obranili pozicije

OP OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE U ŠAHU

Na tronu Egon, Bruno Zvjezdana i Karmela

Pred kraj prošle godine, točnije 20. prosinca 2012., osnovan je prvi powerlifting klub u Osijeku, uopće u Osječko-baranjskoj županiji. Filip Mamić, Dejan Jelošek i ostali zaljubljenici u sport u kojem postoji čučanj, benč i dizanje, a nije dizanje utega, nisu puno dvojili oko imena, pa je službeno registriran Powerlifting klub “Osijek”.

Powerlifting je u nas još uvijek nepoznat sport, najsličniji je dizanju utega, a na području Slavonije i Baranje ima nekoliko klubova, u Virovitici, Vukovaru, a evo osnovan je i u Osijeku.

- Mi se nismo okupili 2012., tada smo samo službeno osnovali klub. Treniramo već nekoliko godina, odlazili smo na natjecanja, ali nismo imali klub, nego smo nastupali pod imenom Team Os - priča Filip Mamić, jedan od osječkih pionira tog sporta. Osječani svakodnevno rade i treniraju u Fitnes klubu XXL, a posebno su ponosni jer u svojim redovima imaju i jednu pripadnicu ljepšeg spola, Svjetlanu Rožić. Kažu kako u XXL-u imaju dobre uvjete, ali nadaju se vlastitom prostiru.

- Planiramo i tražimo prostor samo za powerlifting sport, ali relativno smo novi u gradu, treba vremena da 'otvorimo' još neka vrata i naravno pronađemo odgovarajuća financijska sredstva. Upravo te financije su prepreka u mnogo čemu, od nabavke sprava, opreme, prostora, odlazaka na natjecanje... Bilo bi dobro pronaći nekoga tko bi nam mogao pomoći, nije lako, ali valjda će i za nas jednog dana biti bolje - optimističan je Mamić.

Osječki powerliftingaši pozivaju u svoj klub ljubitelje tog sporta, ali i sve one koji žele raditi na fizičkoj pripremi i treninzima snage. Osnovni cilj powerliftinga je povećanje maksimalne snage, a to je i osnovna razlika naspram body buildinga, gdje je cilj povećati mišićnu masu i smanjiti postotak tjelesne masti.

- Otkako smo se počeli promivirati i objašnjavati ljudima što je to uopće powerlifting, bilo je nekoliko zahtjeva za članstvo, no tko god je zainteresiran, može nas pronaći na facebook-stranici Team Os i doznati više o nama - dodao je Mamić.

Osim što se spremaju za prvenstvo Hrvatske početkom veljače u Svetom Martinu na Muri, iz redova PK “Osijek” pohvalili su se nedavnim rezultatima s Virovitica Opena, gdje su Svjetlana Rožić, Dejan Jelošek i Vjekoslav Tokić, naravno svatko u svojoj kategoriji, bili prvi, dok je Filip Mamić kući donio srebrnu medalju. (I. Li.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike