Sport
U NEDOSTATKU PRAVIH UTAKMICA VINKOVČANI IGRALI MEĐUSOBNO

Dariju Župariću nastradao zglob
Objavljeno 21. siječnja, 2013.

Vezani članci

DARIO ŽUPARIĆ O INOZEMNIM PONUDAMA

I dalje sam bliži ostanku u Cibaliji

JESU LI SE U CIBALIJI VEĆ POMIRILI SA SUDBINOM?

U Vinkovcima se sve češće može čuti: Neće nam ovo biti prvo ispadanje

PREDSJEDNIK CIBALIJE:

Apeliram na igrače - dajte nam još mjesec i pol dana strpljenja

VINKOVCI – Zbog suspenzije nogometaši Cibalije nisu mogli igrati nikakvu pripremnu utakmicu, trener Miroslav Bojko našao je rezervno rješenje. Podijelio je svoje igrače u dvije momčadi. Od utakmice su jedino bili pošteđeni Vitaić i Ćorić, zbog prehlade, a po posebnom programu rade vratar Ivan Filipović te igrači Jurić i Jonjić. Težak teren, što nije nikakvo čudo za ovo doba godine, nije omogućio veću kreativnost, ali je susret dobro došao kako bi igrači kondicijiski još više napredovali. Već u ovoj fazi priprema bilo je vidljivo kako se do sada kvalitetno radilo. Naime, odlična pokretljivost svih 20 igrača baza je na kojoj će Bojko nadograditi sve ostalo. Očito je podloga postavljena i sada preostaje podizanje kapaciteta.

- Ima još prostora za napredovanje u fizičkom smislu, ali igrači su maksimalno odradili zacrtano i da će im se to vratiti u prvenstvenim utakmicama, kada bude najviše trebalo. Slijedi druga faza koju ćemo odraditi u Novigradu i vjerujem kako ćemo isto tako kvalitetno obaviti plan - kratak je komentar trenera Cibalije nakon međusobnog susreta koji je završio remijem.

Ono što ga može zabrinuti je ozljeda, i to jednog od stožernih igrača, kapetana Darija Župarića. U jednom duelu Marko Čulić neoprezno je startao na Župarića, koji je zadobio jači udarac u skočni zglob. On je ubrzo natekao, ali iz klupske liječničke službe poručuju kako nije ništa opasno, nije stradao ni jedan ligament. Župariću slijedi kratki odmor uz terapije, a u pogonu će opet biti vjerojatno i prije puta u Novigrad.

U Istri bi Cibalia ipak trebala igrati i koju pripremnu utakmicu koje će poslužiti stručnom stožeru za što lakši uvid u nedostatke pojedinih igrača, a u isto vrijeme i kompletne momčadi, kako bi se iste na vrijeme otklanjale. No na žalost stručnog stožera, dok su kod kuće “cibalijaši” vjerojatno neće imati suparnika za oglede, pa će jedna od opcija biti i ovakve međusobni provjere. No, u Klubu su uvjereni kako će se brzo naći mogućnost rješavanja slučaja Tomislava Čuljka pa bi trener Bojko i njegovi igrači ipak bez problema i punim intenzitetom mogli odraditi pripreme. A. Grgić

CIBALIA PLAVI                                            1  (0)
CIBALIA ŽUTI                                               1  (0)

VINKOVCI – Pomoćni teren stadiona HNK Cibalia. Sudac: Siniša Seasar (Vinkovci). Strijelci: 0:1 Pavličić (65), 1:1 Koledić (70). CIBALIA (PLAVI): Matković, Muženjak, Župarić, Mitrović, Rugašević, Mazalović, Bajić, Puljić, Dabro, Vidović, Koledić.

CIBALIA (ŽUTI): Paradžiković, Šimičić, Maras, Purić, Filipović, Matoš, Čulić, Pavličić, Mišić, Bartolović, Terzić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike