Osijek
INICIJATIVA U ALJMAŠU

Osmislili turističke aranžmane za Dalmatince
Objavljeno 14. siječnja, 2013.

ALJMAŠ - Aljmaški OPG-ovi i privatni pansioni u seoskom turizmu udružili su se i osmislili turistički paket kojim bi privukli goste iz Dalmacije u svoje selo i općinu Erdut te okolna mjesta. Riječ je o aranžmanu pod nazivom “Vikend u Slavoniji za Valentinovo”, a ponudu su poslali tamošnjoj neformalnoj udruzi građana. Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Aljmaš Ivica Stanković kaže da, nakon potvrde aranžmana, očekuju dolazak pedesetak gostiju.

- Želimo ovime probiti led kako bismo oživili turizam u Aljmašu i tijekom zime. Ove je godine izostala manifestacija 'Žive jaslice', na koju su znali doći gosti i izdaleka, a imamo dojam da građani iz južnog dijela Hrvatske slabije dolaze ovamo na krajnji istok. Na ovaj nas je korak ponukalo to što se pokazalo da ima zainteresiranih za dolazak iz Dalmacije i to na Ribarskim danima i prvoj ekskurziji iz Dalmacije prošle godine. Kad već turističke agencije ne nude ovaj kraj u svojim aranžmanima, odlučili smo taj zadatak preuzeti na sebe. Pedesetak ljudi s dva noćenja i tri dana boravka za jedan Aljmaš bio bi jako dobar turistički rezultat u ovo doba godine - kaže Stanković.

Osim dva noćenja, aranžman predviđa posjet Vukovaru i obilazak bolnice, Ovčare, samostana, misu u aljmaškom svetištu, posjet izvoru Pod lipom, Kalvariji, a i restorani će se prilagodili i ponuditi niže cijene. Cijena sa svim ulaznicama i putovanjem stoji približno 700 kuna. “Gostima ćemo sve zasladiti i našim slavonskim delicijama. To je prilika za dodatnu promociju našeg podunavskog kraja”, zaključuje Stanković. D. Pejić

Možda ste propustili...

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA, 1973./74.

Obilježavanje 50. godišnjice mature

DKOLEKTIV I PRAVNI FAKULTET OSIJEK ZA DAN EUROPE

“Odjeci socijalne Europe” u četvrtak