Novosti
DEMANTIRAO GUBITAK POVJERENJA U GRADONAČELNIKA OSIJEKA

Glavaš: Bubalo ima moju punu potporu i povjerenje
Objavljeno 11. prosinca, 2012.

OSIJEK - Komentar kolumnistice Gordane Lesinger na portalu Politika Plus, u kojem je kazala kako je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izgubio Glavaševo povjerenje, ali da uspavani HDZ u Osijeku nema šanse uzeti vlast, izazvao je reakciju Branimira Glavaša iz KPZ-a Mostar. Uz posredovanje glasnogovornika HDSSB-a Karla Šatvara, Glavaš je za tekst Gordane Lesinger kazao kako sadrži niz neistina i jednu istinu. A jedina istina je da HDZ u Osijeku “nema šanse uzeti vlast, ali ne zbog uspavanosti, već zbog nesposobnosti, bezidejnosti i kriminalnog naslijeđa koje HDZ prati i pratit će u budućnosti”.

Glavaš je najvećom neistinom koja, kako je rekao, graniči s očito smišljenom i konstantno plasiranom laži, smišljenoj u HDZ-ovoj političkoj kuhinji, nazvao tvrdnju kolumnistice da je gradonačelnik Osijeka izgubio njegovo povjerenje. Za Bubala je Glavaš rekao kako je politički projekt uže skupine ljudi (među kojima je i Glavaševa malenkost), od početka 2004. godine, kada je ta skupina osigurala pobjedu na izvanrednim županijskim izborima.

- Gospodin Krešimir Bubalo od 2004. godine i vremena kada je prvi put izabran za župana osječko-baranjskog imao je i ima do današnjeg dana punu potporu, kako Predsjedništva HDSSB-a, tako i moju apsolutnu podršku i puno povjerenje. Isto kako je na moj prijedlog u svibnju 2009. godine istaknut za kandidata za osječkog gradonačelnika (a ne više za osječko-baranjskog župana) i do nogu potukao sve svoje protukandidate, tako je i na Predsjedništvu HDSSB-a održanom u Mostaru još u lipnju 2012. godine već istaknut kandidatom HDSSB-a za gradonačelnika Osijeka u nadolazećim izborima, koji će se održati u svibnju 2013. godine, a što je nadležno stranačko tijelo (Glavni odbor HDSSB-a) na sjedici održanoj u srpnju ove godine u Osijeku već i konačno potvrdilo. Također, Predsjedništvo i Glavni odbor HDSSB-a već su donijeli i konačnu odluku da će predsjednik stranke, gospodin Vladimir Šišljagić, biti ponovno kandidat za župana u Osječko-baranjskoj županiji na izborima u svibnju 2013. godine - istaknuo je Glavaš.

On je upozorio kako je kolumnistica Politike Plus Gordana Lesinger “ne tako davno bila bliska suradnica u 'obavještajnoj' službi nekadašnjeg šefa te 'službe', a današnjeg šefa najveće oporbene stranke”.(I.M.)

Bubalo - gradonačelnik i u sljedećem mandatu

Glavaš je na kraju poručio da je na Krešimira Bubala kao mladog čovjeka i perspektivnog političara “tipovao” 2004. godine i da u tome nije pogriješio. Zaključio je kako je Bubalo kao osoba “dijamant” koji se “uspješno politički brusi već punih osam godina, a svoju će potpunu političku profilaciju doživjeti kao osječki gradonačelnik u sljedećem mandatu 2013-2017. godine.”

Možda ste propustili...

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove