Sport
EKIPNO PRVENSTVO U BOKSU

Marijan i Zvonimir osvjetlali obraz BK Osijek
Objavljeno 5. prosinca, 2012.

Vezani članci

OSJEČKI BOKSAČ ZAVRŠIO NASTUP NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU

Mažar izgubio od Amerikanca Montgomeryja

BOKS

Osijek osigurao naslov viceprvaka

MLADI OSJEČANIN LOVI VIZU ZA EP

Luka Mažar se priprema za Armeniju

DELNICE – U pretposljednjem, devetom kolu Ekipnog prvenstva Hrvatske, koje je HBS obnovio ove kalendarske godine, na ringu u Delnicama u subotu je održano 15 mečeva. Najuspješniji su opet bili boksači Sesveta i s 14 novih bodova učvrstili sveukupno vodstvo, dok su, s osam bodova, u subotu drugi po učinku bili Delničani. Konačan rasplet EPH bit će 22. ovoga mjeseca u Senju, a već sad je izvjesno da će apsolutni državni prvak postati Sesvete, isto kao što bi u seniorskoj konkurenciji samo sportsko čudo moglo spriječiti BK Osijek da (ne) postane viceprvak i – prvak u seniorskoj konkurenciji.

Na delničkom ringu mlađi osječki klub bio je zastupljen s četvoricom boksača, po dvojicom kadeta i seniora, a obraz su, ovaj put, dominantnim pobjedama osvjetlali kadeti. U kategoriji do 66 kg, Marijan Rajič pobijedio je Franka (King, Rijeka), a Zvonimir Rebolj (-70) uknjižio je bodove poslije borbe s domaćim boksačem Šporčićem. O nadmoći darovitih Osječana svjedoči podatak da su, u obje borbe, suci njihovim suparnicima dvaput brojali u knock-downu! No, Marin Bošković (-69) i Ante Čepo (-81) napuštali su ring nakon što su ruke u zrak, kao pobjednicima, podignute - njihovim protivnicima. Boškovića je pobijedio na bodove državni prvak Vekić (Petar Zrinski, Zagreb), a na isti način, i to s minimalnom razlikom, Čepu je nadmašio Sesvećanin Plantić. Meč poluteškaša bio je i najatraktivniji događaj kompletne priredbe, a Čepo je morao priznati da je Plantić (inače nastupa i u Njemačkoj ligi, nap.a.), trenutačno tjelesni i tehničko-taktički spremniji boksač.

Preostalo je, dakle, da u Senju dobijemo konačan poredak prvenstva. Sesvete je tijekom godine blistalo u mlađim uzrastima, zacijelo će biti proglašeni prvaci u konkurenciji mlađih kadeta, kadeta i juniora, što će tom klubu donijeti i sveukupni šampionski naslov, a BK Osijek, kao najbolji u seniorskom uzrastu, gotovo sigurno će biti sveukupni viceprvak Hrvatske za 2012. Ipak, treba pričekati posljednji udarac u gong pokraj senjskog ringa… (D.Kž.)

Najčitanije iz rubrike