Sport
BOKS

Osijek osigurao naslov viceprvaka
Objavljeno 17. studenog, 2012.

OSIJEK - Poslije nastupa u Rijeci, gdje su održani mečevi 8. kola ekipnog Prvenstva Hrvatske, članovi Boksačkog kluba Osijek učvrstili su drugo mjesto u ukupnom poretku i praktično, zasad još neslužbeno, postali državni viceprvaci. Naime, poslije prvih sedam kola borbi u dvije skupine, sjevernoj i južnoj, posljednja tri organizirat će se u jedinstvenoj konkurenciji. Tako je u dvorani Mladost na riječkom Trsatu održano 18 mečeva s predstavnicima 12 hrvatskih klubova poslije kojih u ukupnom poretku, seniora, juniora i kadeta, i dalje vode Sesvete s 94 boda, dok je Osijek drugi s 50. Na trećem mjestu je splitski Marjan (22), jedini s "juga" koji je rezultatima izborio mjesto u momčadskom vrhu našeg boksa. Iza Splićana su zagrebački Petar Zrinski s 18, a potom slijede Gladijator (Zagreb), Rijeka i Velika Gorica s po 16... Međutim, u poretku seniora vode Osijek s 34 boda, ispred Sesveta s 18, Velike Gorice i Petra Zrinskog s po 12, te Kralja Tomislava s deset bodova i ostalih.

- Osim prvenstvenih mečeva, naši boksači nastupaju i na prigodnim revijalnim turnirima - priča Matej Matković, direktor i glavni trener BK Osijek.

- Sudjelovali su nedavno na "Vukovarskom pobjedniku" u Borovu, a u nedjelju u Sl. Brodu, gdje je održan "Memorijal Ivan Smajić". Pobjede su na brodskom ringu izborili Marijan Rajič, Zvonimir Rebolj i Marin Bošković (pritom su Rajič i Rebolj bili bolji od Luke Pratljačića, odnosno Ivana Jurića, obojice članova osječke Mladosti, nap.a.), a pokleknuo je David Nikšić, kojeg je pobijedio domaći boksač Matej Štika, član obnovljenog brodskog Radničkog.

Redovni treninzi boksača Osijeka i dalje se svake večeri održavaju u maloj dvorani u kompleksu Gradski vrt, a za sljedeće ispite spremaju se Marko Šovakov (+91kg), Marko Franković (-91), Ante Čepo (-81), Marin Bošković (-69), Zvonimir Rebolj (-69), Marijan Rajič (-64), David Nikšić (-60) i Luka Mažar (-60 kg). Pred njima je obveza da u preostala dva kola momčadskog prvenstva Hrvatske stave "točku na i" svega što su nanizali u prvih osam kola EPH. Budući da je sljedeći ispit zakazan za 1. prosinca, kad će domaćin biti Delnice, idealnu će provjeru imati 24. ovoga mjeseca u Požegi, gdje će domaći Graciano prirediti revijalne mečeve. D. Kerže

U ukupnom poretku, seniora, juniora i kadeta, i dalje vode Sesvete s 94 boda, dok je Osijek drugi s 50

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku