Regija
POSTALI BESKUĆNICI

Umjesto mirne starosti, ostali bez krova nad glavom
Objavljeno 22. rujna, 2012.
Benčićevi su ponovno razočarani u život i ljude

BOCKOVAC/PODRAVSKI PODGAJCI - Stjepan (75) i Marija (66) Benčić u jesen su života neočekivano postali - par beskućnika!

Dočekali su nas u trošnoj kućici sina Andreja i njegove obitelji, u kojoj je troje malodobne dječice. Kod njih žive od veljače ove godine, otkako su deložirani iz kuće u Bockovcu u kojoj su živjeli punih 16 godina. Zahvalni su sinu i snahi što ih primili pod svoj krov iako sin već mjesecima u tvrtki u kojoj radi nije dobio plaću i jedva spajaju kraj s krajem. No, kažu, oni više ne znaju kamo pripadaju.

Sve je počelo u prvim poratnim godinama kada je Stjepan iz rodnog Gata, gdje je živio sa suprugom i šestero djece, u potrazi za zaradom otišao u Bockovac čuvati krave. Taj posao radio je nekoliko godina, a za to vrijeme dobio je i jednu kuću u selu na korištenje, zajedno s pripadajućim oranicama. Budući da im se kuća u Gatu srušila, Stjepanu se vrlo brzo u Bockovcu pridružila i supruga i tu su počeli novu epizodu svoga života obrađujući zemlju, uzgajajući stoku i nastojeći skupiti dovoljno novca da od vlasnika otkupe kućicu u kojoj su stanovali i zemlju koju su obrađivali. Međutim, posve neočekivano, prije četiri godine u njihovu se domu pojavio novi vlasnik njihove kuće i zemlje, koji ju je kupio od bivšeg vlasnika a da Benčićevi za to uopće nisu znali. Trzavice koje su vrlo brzo počele između novog vlasnika i stanara prerasle su u strašne svađe, tako da posljednje četiri godine Benčićevi više uopće nisu obrađivali zemlju, a i iz kuće su u veljači ove godine deložirani u pratnji policije.

Benčićevi su ponovno razočarani u život i ljude nakon udarca od prije četiri godine, kada im je nasilnom smrću preminuo sin, a njihove se životne nesreće zaredale vrtoglavom brzinom.

Lidija ANIČIĆ
Preko suda traže uloženo

- Više ne znamo kamo pripadamo. Planirali smo se u Bockovcu skrasiti, a sada smo nepotrebno teret našoj djeci, koji i sami imaju previše svojih briga. Činjenica je da smo mi stari i bolesni i da nismo za dugi boravak s tako malom djecom, a sada nam jedino preostaje da ono što smo u imanje u Bockovcu uložili proteklih 16 godina i urod koji nam je prije četiri godine uništen pokušamo sudskim putem naplatiti i nakon toga si osigurati neki kutak za mirnu starost - kažu Benčićevi.

Možda ste propustili...

DJEČJI VRTIĆ ZVONČIĆ NAŠICE

Vrtićarci učili o održivom razvoju

BICIKLIRALI I USPUT UPOZNALI LJEPOTE VINKOVACA I OKOLICE

Na vinkovačkom Tour Natur 670 biciklista

Najčitanije iz rubrike