Osijek
STANOVNICI JOSIPOVCA UPOZORAVAJU NA NEZAŠTIĆEN PRUŽNI PRIJELAZ

Financijski problemi HŽ-a ugrožavaju živote
Objavljeno 30. kolovoza, 2012.

Vezani članci

NA POMOLU RJEŠENJE VELIKOG PROBLEMA MJEŠTANA OPĆINE ANTUNOVAC

Zatvara se opasni pružni prijelaz

Stanovnici Držislavove ulice u Josipovcu i dalje negoduju što do svojih domova mogu doći jedino prelaskom preko pruge bez polubranika ili branika, a na spornom pružnom prijelazu prometne nesreće nisu rijetkost. Posljednja nesreća s fatalnim posljedicama za 28-godišnju Osječanku, stanarku ove ulice, dogodila se krajem 2010. godine, a od HŽ-a se postavljanje branika traži više od 20 godina. Stanarima je dosta jer, kako kažu, ljudski životi i sigurnost ne bi trebali imati cijenu. Nezadovoljan je i predsjednik GČ Željko Kovačević koji je i prestao brojiti dopise i zamolbe upućene HŽ-u u nadi da će ovaj problem biti riješen.

- Više puta smo slali zahtjeve, razne dopise i zamolbe te tražili postavljanje dodatne opreme na ovaj pružni prijelaz. Na žalost, ekonomska situacija ne ostavlja prostor za takvo ulaganje, postavljanje branika skupa je investicija, kažu nam u HŽ-u. Krajem 2010. imali smo nesreću na tom prijelazu sa smrtnim ishodom i naravno da želimo što prije to mjesto dodatno osigurati - govori Kovačević.

Situaciju dodatno otežava neravan kolnik prepun oštećenja te velika visinska razlika, odnosno uspon prije nailaska na prugu. U Mjesnom odboru Josipovac stoga najavljuju bar uređenje prilaza pružnom prijelazu kako bi olakšali prelazak preko pruge koji je stanovnicima ove ulice u Josipovcu svakodnevica.

- U HŽ-u se opravdavaju kako na 800 metara udaljenosti ne mogu biti dva pružna prijelaza opremljena branicima, a jasno je i da su u financijskim problemima. Ipak, smatram da je ta investicija minimalna kada se uzme u obzir kakve prednosti i sigurnost donosi - zaključio je Kovačević. I.Sekol

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA I UDRUGE MUZZA

U petak i subotu prvi “Open mind”, vikend znanosti za djecu i mladež

Najčitanije iz rubrike