Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA POČELE PRIPREME ZA NOVU NATJECATELJSKU SEZONU

Sve je podređeno nastupu u Ligi prvakinja
Objavljeno 11. srpnja, 2012.
Na prozivku se odazvalo 17 igračica, među kojima i nova vratarka Doris Bačić

OSIJEK – Nakon jednomjesečnog predaha poslije još jedne uspješne sezone, tijekom koje su proljetos po šesti put zaredom osvojile dvostruku krunu (sveukupno 16. put titulu prvakinja, kao i 14. naziv pobjednica Kupa Hrvatske, nap.a.), obavljena je prozivka i održan prvi trening nogometašica Osijeka na startu priprema za predstojeće izazove. U prvom planu, dakako, kolovoško je putovanje u Finsku (Vantaa) gdje će se odigrati turnir jedne od deset skupina pretkola Lige europskih prvakinja 2012./2013.

Okupilo se 17 igračica među kojima opravdano nije bilo Dragice Cepernić i Martine Šalek, a daljnja sudbina Ive Bukač i Natalije Kolarić u ovom je trenutku nepoznanica i za klupsku logistiku. Nova su imena dvije vratarke, 17,5-godišnja mlada reprezentativka Doris Bačić (visoka 185 cm), ponikla u dubrovačkoj Ombli, i 20-godišnja Tena Pastar (dosad je čuvala vrata rukometašica osječkog Grafičara) koje su već registrirane za ŽNK Osijek. Na prozivci smo dobili potvrdu da će hrvatski prvak na finskom turniru sigurno pojačati Riječanka Dušanka Juko, još nije otpala ni mogućnost da isto (samo za turnir, nap.a.) učini još jedna hrvatska reprezentativka, sjajna Sandra Žigić (Dinamo Maksimir, Zagreb), a obje bi se trebale priključiti „zečicama“ 25. ovoga mjeseca. U međuvremenu, kako je okupljenim nogometašicama rekao trener Zvonimir Kolak, treninzi će se održavati svakodnevno, a s tim će, kao i lani, posebna pažnja biti posvećena poboljšanju tjelesne pripremljenosti kompletne ekipe pod nadzorom dokazanog atletskog trenera Zorana Tadića. Dogovorene su i četiri pripremne utakmice, počevši od 21. srpnja, kad će Osječankama, u prvom od dva ogleda suparnik biti srpski prvak Spartak iz Subotice. „Zečice“ će igrati i s mlađim pionirima NK Osijeka i Akademije Krpan Babić.

Na prvom 70-minutnom treningu bile su: Bačić, Pastar, Baban, Nevrkla, Kojić, Zlosa, Culek, Bulut, Jošćak, Lojna, Kalamiza, Kovačević, Turkalj, Laslavić, Bojčić, Andrlić i Tunić. Tijekom prozivke pozdravili su ih sportski direktor Bojan Bodražić, tajnik Stjepan Culek, trener Kolak, a još jednom ljetnom okupljanju najboljeg hrvatskog kluba nogometašica nazočili su i pomoćni treneri Branko Perković i Dejan Berger te vjerni i vrijedni članovi klupske logistike Josip Čizmadija i Zoran Ljulj.D. Kerže

Dragutin KERŽE
Kordić novi predsjednik?

Bojan Bodražić ukratko je pojasnio trenutnu situaciju u Klubu poslije neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Gordana Matkovića. Naime, do kraja tjedna bit će održana sjednica Skupštine kad će biti izabran Matkovićev nasljednik, a najbliži „fotelji“ sadašnji je dopredsjednik Stipo Kordić, nekadašnji košarkaš i vlasnik tvrtke Inspekt ing.

Slike: Trenutak za uspomenu: prije prvog treninga ŽNK Osijeka u novoj sezoni

Možda ste propustili...

“MASTERS 1000” U RIMU

Pavićev meč prekinuli aktivisti

NEKADAŠNJI LIJEVI VANJSKI NEXE-a I POVREMENI HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Severec ozlijedio Ahilovu tetivu

Najčitanije iz rubrike