Ekonomija
ZNANSTVENO-STRUČNI SKUP “POLJOPRIVREDA U ZAŠTITI PRIRODE I OKOLIŠA”

Agroglasov skup okuplja stotinjak znanstvenika iz cijele regije
Objavljeno 2. lipnja, 2012.

Vezani članci

VODEĆI POLJOPRIVREDNI ČASOPIS U DRŽAVI SLAVI 10. GODINA IZLAŽENJA

Na Agroglasovu međunarodnom skupu svjetski poznata znanstvena imena

OSIJEK - Peti Međunarodni znanstveno-stručni skup “Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša”, u organizaciji Agroglasa - vodećeg hrvatskog dvotjednika za poljoprivredu, Međunarodne organizacije za proučavanje tla (ISTRO), te Hrvatskog društva za proučavanje obrade tla (HDPOT) od ponedjeljka do srijede održava se u Vukovaru, u hotelu Lav.

I ovaj put, na jedanaestu godišnjicu izlaženja Agroglasa, ovaj znanstveni skup okupit će stotinjak znanstvenika iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Mađarske. Skup je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, te gradova Vukovar i Đakovo. Suorganizatori skupa su Poljoprivredni fakultet Osijek, Agronomski fakultet u Zagrebu, Hrvatska agencija za hranu, te Hrvatska poljoprivredna agencija.

Predsjednik Znanstvenog odbora skupa je prof. dr. Bojan Stipešević, a u tom su odboru, između ostalih, i dr. Blair M. McKenzie, iz Velike Britanije, prof. dr. Vladimir Smutny, iz Češke, doc. dr. Željko Dolijanović i dr. Snežana Mladenović Drinić, iz Srbije. Već prvog dana rada skupa izlaganja će imati srpski akademik Dušan Kovačević, te Marta Birkas iz Mađarske, kao i slovenski znanstvenici Franc Bavec i Klemen Potočnik.

- Tema 5. Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa i nadalje će biti "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša", jer smatramo da je zaustavljanje daljnjeg trenda globalnog zatopljenja izazov postavljen pred sadašnje generacije. Očekujemo da će radovi prezentirani na skupu i objavljeni u zborniku pomoći u razvoju održive poljoprivredne proizvodnje, promovirati obnovljive izvore energije, poboljšati zakonsku regulativu, educirati studente, poljoprivrednike, stručnjake i znanstvenike, te pridonijeti rješavanju tog izazova, kaže Roberta Sorić, glavna urednica Agroglasa.

Peti međunarodni znanstveno-stručni skup završava u srijedu stručnim obilaskom Državne ergele u Đakovu i svečanim domjenkom u restoranu Sokak, gdje je predviđeno da se skupu obrati i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.I.Mikulić

AGROGLASOV SKUP UPISAN U KALENDAR ZNANSTVENIKA

- Agroglasov skup u Vukovaru ubilježen je u kalendaru znanstvenika svih profila. Ponosni smo što smo tijekom ovih pet godina u Vukovar doveli predavače svjetskog glasa, ali i povezali znanstvenike regije, te ukazali na nove mogućnosti suradnje, dok smo mladim znanstvenicima ponudili mogućnost kaljenja i prezentacija rezultata svojih prvih istraživanja, rekao je najavljujući ovaj skup Ivan Šimić, predsjednik Uprave Glasa Slavonije, nakladnika Agroglasa i predsjednik Organizacijskog odbora skupa.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike