Regija
VODEĆI POLJOPRIVREDNI ČASOPIS U DRŽAVI SLAVI 10. GODINA IZLAŽENJA

Na Agroglasovu međunarodnom skupu svjetski poznata znanstvena imena
Objavljeno 1. lipnja, 2011.
VUKOVAR - Vukovar je domaćin 4. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša, koji od 1. do 3. lipnja organizira Agroglas, vodeći poljoprivredni časopis u Hrvatskoj, u izdanju Glasa Slavonije.
- Skup smo prvi put organizirali 2008. godine i u nepune četiri godine on je postao višednevno okupljanje znanstvenika iz cijelog svijeta, mjesto gdje poljoprivredni proizvođači razmjenjuju znanja, a mladi istraživači i studenti stječu prva iskustva u prezentaciji rezultata pokusa, kaže Roberta Sorić, glavna urednica Agroglasa, koji ujedno slavi 10. rođendan.
Tema 4. znanstveno-stručnog skupa, koji će se održati u hotelu “Lav”, i nadalje je Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša, jer, kako ističe naša sugovornica, zaustavljanje daljnjeg trenda globalnog zatopljenja izazov je postavljen pred sadašnje generacije.
“Očekujemo da će radovi koji će biti prezentirani na skupu i objavljeni u zborniku, pomoći razvoju održive poljoprivredne proizvodnje, promovirati obnovljive izvore energije, poboljšati zakonsku regulativu, educirati studente, poljoprivrednike, stručnjake i znanstvenike te pridonijeti rješavanju tog izazova”, dodaje urednica Sorić.
Tematika skupa je aktualna, pokriva široki spektar tema i područja istraživanja, a do sada je prijavljeno 50-ak radova, znanstvenika iz Hrvatske te susjednih zemalja regije.
Suorganizatori su: ISTRO-International Soil Tillage Research Organization, HDPOT-Hrvatsko društvo za proučavanje obrade tala, Hrvatska gospodarska komora i Austrijsko veleposlanstvo. V.Latinović

SKUP O BIOPLINU U HRVATSKOJ
U sklopu 4. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa u četvrtak, 2. lipnja, održat će se hrvatsko-austrijski gospodarski skup Bioplin u Hrvatskoj - potencijali i mogućnosti financiranja. Uz Agroglas, suorganizatori su skupa Austrijski ured za vanjsku trgovinu te Hrvatska gospodarska komora OIE grupacija za bioplin. Skup se održava u hotelu “Lav” od 10 do 15 sati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike