Novosti
MINISTAR SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ SE PROVOZAO VLAKOM

Stanje na prugama je kao i prije 20 godina
Objavljeno 12. svibnja, 2012.

Vezani članci

SINDIKATI HŽ-A PROSVJEDOVALI ZBOG APSURDNOG POTEZA UPRAVE

Rješavaju se radnika, a povećavaju broj direktora

ZAGREB - Plan restrukturiranja Hrvatskih željeznica bit će gotov do kraja mjeseca i tada ćemo doznati konkretan preustroj Holdinga sa 17 tisuća zaposlenih - rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, koji je jučer rano ujutro obišao zagrebački Glavni kolodvor, gdje je razgovarao s čelnicima HŽ-a.

Naime, ministar je na kolodvor stigao vlakom iz Zaboka, gdje živi, a njegovi dojmovi o vožnji i cijelom sustavu naše željeznice prilično su loši. "Vožnja je trajala kao i prije dvadeset godina. Zbog neulaganja u infrastrukturu željeznica nije konkurentna i prioritet Vlade je željeznica“, istaknuo je ministar.

Dodao je kako na veća sredstva iz fondova EU Hrvatska može računati tek nakon punopravnog članstva, ali može raditi na pravcima koji su dio europske željezničke mreže.

- Govorimo o koridorima pet i 10. Tu postoji mogućnost, što HŽ već koristi, 75-postotnog sufinanciranja od strane EU. Bilo bi neozbiljno da Hrvatska nešto što je ispregovarala ne iskoristi - rekao je Hajdaš Dončić.

Upitan za komentar prosvjeda sindikata i procjenu viška zaposlenih u HŽ-u, odgovorio je da višak postoji, ali se još uvijek ne može reći koliki je.

Hrvatske željeznice bile su jučer i tema u Hrvatskom saboru. Saborski klubovi Hrvatskih laburista, HDSSB-a i HDZ-a u raspravi o prijedlogu dopune Zakona o podjeli trgovačkog društva Hrvatskih željeznica oštro su se suprotstavili zakonskoj mogućnosti da Vlada sama donosi odluke o promjenama unutar HŽ-a.(G.S.)

Uskoro nabava 25 novih vozila

Ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio je nabavu 25 novih vozila putem javnog natječaja, što vidi kao veliku priliku za tvrtke Gredelj i Končar. Kazao je i da bi do kraja mjeseca trebao biti gotov plan restrukturiranja HŽ-a, koji će pokazati i koliki je višak zaposlenih. Istaknuo je da višak postoji, ali nitko neće biti zakinut te će se za to ''osobno pobrinuti''.

Zbog neulaganja u infrastrukturu, HŽ nije konkurentan i prioritet Vlade je željeznica

Možda ste propustili...

ZRAKOPLOVNI SPEKTAKL U VELIKOJ GORICI

Zajednički prelet Rafalea i MiG-ova

ESKALIRALI VIŠEMJESEČNI PROBLEMI S AGRESIVNIM DJETETOM

Roditelji problematičnog dječaka upali u školu, učiteljica štitila razred